Bugetul lui Ghiorghiţă versus Bugetul lui Portariuc! Consilierul local nu vrea căsuțe de lemn și fântâni arteziene

Consilierul local Florin Ghiorghita a desfiintat proiectul de hotarare propus de primarul Ovidiu Portariuc in ceea ce priveste rectificarea bugetului local al municipiului, pe anul 2014.

Ghiorghita a depus un amendament prin care a solicitat ca anumite sume propuse de edilul-sef al municipiului pe capitolul investitii sa fie reduse sau taiate de tot si redirectionate catre alte capitole.

Consilierul local a propus ca pentru grupurile sanitare spatii publice, pentru care primarul a propus alocarea sumei de 200.000 de lei, sa se reduca suma la jumatate.

Pentru Oraselul copiilor, din cei 200.000 propusi, Florin Ghiorghita a cerut alocarea sumei de 100.000 de lei, pentru fantani arteziene a propus ca suma de 150.000 sa fie taiata de tot. "Nu sunt prioritare aceste fantani arteziene in acest an, pentru ca avem destule pe care ne chinuim sa le intretinem".

Din suma propusa de Portariuc pentru site-ul Primariei, de 83.000 de lei, Florin Ghiorghita a propus sa fie alocata doar suma de 20.000 de lei.

Pentru softul Primariei a propus taiere in totalitate a sumei de 100.000 propusa de primar spre a fi alocata, iar pentru softul edilitare la fel, suma de 80.000 de lei sa fie alocata pentru alte investitii.

"Personalul de specialitate, inclusiv viceprimarii, pot sa se deplaseze in municipiu sa vada ce probleme sunt", a afimrat Ghiorghita.

Din suma propusa pentru casutele de lemn acesta a propus reducerea de la 300.000 la 30.000 lei, iar pentru mobilierul urban de la 530.000 la 430.000.

De asemenea, Ghiorghita a propus ca de la capitolul "Alte servicii publice generale" sa nu mai fie alocata suma de 1 milion de lei, precizand ca nu stie pentru ce a fost prinsa aceasta suma.

Consilierul local a spus ca prin aceste diminuari s-ar face o economie de 1,9 milioane de lei, precizand si capitolele catre care pot fi directionati acesti bani, printre care investitii la scoli, precum si utilitati in anumite zone din oras.

Valerian Sanduc, directorul economic al Primariei, i-a explicat consilierului local ca ceea ce a propus el, mutarea sumelor de la un capitol bugetar la altul, nu este posibilia, intrucat nu o permite Legea finantelor publice decat din trimestrul al treilea.

In cele din urma, rectificarea de buget a fost aprobata, fiind retras amendamentul depus de Florin Ghiorghita.11:42

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Sunday, 29 September 2024

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...