Bugetul familiei, diminuat de absentele elevilor!

Bugetul familiei, diminuat de absentele elevilor!

 Sebastian Tocariu  

Statul va diminua alocatia pentru sustinerea familiei, acolo unde se va constata ca elevii au absentat nemotivat de la scoala!

Incepand de anul acesta, alocatia complementara ce se acorda familiilor sarace a fost inlocuita cu alocatia pentru sustinerea familiei. Plafonul maxim pentru acordarea acestui tip de ajutor social s-a diminuat de la 460 de lei la 350 de lei pe membru de familie. In schimb, a crescut cuantumul acestui sprijin financiar, care acum poate ajunge pana la 200 de lei.

Totodata, s-au inasprit si conditiile de acordare a acestei alocatii. Astfel, in familiile unde se va descoperi ca elevii au absentat nemotivat de la scoala, cuantumul alocatiei va fi diminuat, pe o perioada de trei luni, in functie de numarul de absente. Exista si riscul, in cazurile de abandon scolar, ca acest ajutor financiar sa fie retras definitiv. La sfarsitul acestei saptamani, reprezentantii Agentiei Judetene de Prestatii Sociale vor incepe intocmirea listei cu toti copiii sub 18 ani, care ulterior va fi transmisa Inspectoratului Scolar Judetean pentru a fi completata cu numarul de absente si cazurile de abandon scolar.

"Am fost saptamana trecuta la Bucuresti si s-a stabilit sa se faca acesta situatie in mod automatizat, noi o vom da apoi celor de la Inspectoratul Scolar Judetean sa ne completeze lista conform legii privind absentele inregistrate, daca au abandonat scoala sau cei care nu sunt inscrisi in anul scolar si inca nu au 18 ani, daca au absolvit sau nu 10 clase obligatorii. In aceasta situatie, alocatia se da in continuare, chiar daca respectivii nu mai merg la scoala. Diminuarea alocatiei se va face de la data verificarii, pentru trei luni, in functie de numarul de absente. Pana in 10 absente cunatumul alocatiei se reduce cu 25%, la  20 de absente nemotivate se reduce cu 50%, daca sunt mai multi copiii si se cumuleaza 100%, se suspenda de la plata", a declarat Sebastian Tocariu, directorul Agentiei Judetene de Prestatii Sociale Botosani.

La aceasta ora, la nivelul judetului Botosani sunt circa 15.000 de familii care beneficiaza de alocatie de sustinere. Sumele totale achitate de Agentia Judeteana de Prestatii Sociale in perioada ianuarie-martie 2011 depasesc 777.000 de lei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
165

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
539

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
70

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...