Bugetarii pot dormi liniștiți: la Ministerul Finanţelor nu există un proiect privind şomajul tehnic pentru bugetari

Bugetarii pot dormi liniștiți: la Ministerul Finanţelor nu există un proiect privind şomajul tehnic pentru bugetari

După ce miercurea trecută premierul Ludovic Orban a spus că Guvernul are în vedere o reglementare care să prevadă intrarea alternativă în şomaj tehnic a angajaţilor de la stat şi că ar exista deja în lucru la Ministerul Muncii un astfel de act normativ, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, luni seara, la Digi24, că, la ministerul pe care îl coordonează nu există un astfel de proiect.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat că nu există la Ministerul Finanţelor un proiect privind şomajul tehnic pentru bugetari. „Nu cred că este momentul astăzi pentru aşa ceva”, a spus Cîţu.     

În ceea ce mă priveşte nu am discutat aşa ceva, nu există un astfel de proiect. Eu ştiu discuţiile din spaţiul public, dar cred şi mereu am susţinut (că e nevoie de – n.r.) o reformă a aparatului administrativ. Spuneam acest lucru în momentul în care România nu era în lupta cu coronavirus”, a spus Florin Cîţu, precizând că reforma se face, în continuare, prin informatizare, digitalizarea ANAF şi altele.   

Am auzit discuţia din spaţiul public, o ştiu (...). Nu cred că e momentul astăzi pentru aşa ceva”, a mai spus Florin Cîţu, afirmând, totodată, că se poate face reforma aparatului administrativ „dar nu atunci când ne luptăm cu corornavirus”.   

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercurea trecută, că Guvernul are în vedere o reglementare care să prevadă intrarea alternativă în şomaj tehnic a angajaţilor de la stat. El a precizat că nu sunt vizate instituţiile implicate în lupta împotriva coronavirusului.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

astăzi, 21:57
258

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
45

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
63

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...