Bugetarii ar putea fi scutiti de impozite pana in 2016

Bugetarii ar putea fi scutiti de impozite pana in 2016
Bugetarii ar putea fi scutiti de la plata impozitelor pana in 2016, daca va fi aprobata o propunere legislativa in acest sens.

Deputatul independent Mircia Giurgiu, sustinut de Petru Movila (PDL) si independentul Tudor Ciuhodaru, a initiat un proiect de lege potrivit caruia bugetarii ar trebui sa nu mai plateasca impozit pe locuinta, autoturisme si terenuri, pana in anul 2016, scrie ziare.com.

Potrivit expunerii de motive a celor trei deputati, angajatii de la stat ar trebui sa fie scutiti de impozite in contul banilor pe care ar fi trebuit sa-i recupereze, dupa reducerea salariilor de 25 la suta, din 2010.

"Salariatii bugetari care au primit o hotarare definitiva si executorie in cazul proceselor deschise pentru pentru recuperarea drepturilor salariale si a calor plata a fost amanata pana in anul 2016, beneficiaza de scutire de la plata impozitului pe locuinta, autoturisme/autovehicule, pana in anul 2016", se arata in forma initiatorului.

Fiecare salariat care are o hotarare definitiva si executorie se va prezenta la directiile generale ale finantelor publice din judetul de domiciliu, de unde va obtine o adeverinta fiscala unde va fi inscrisa suma pe care o are de incasat ca drept salarial.

Dupa obtinerea acestei adevarinte, salariatul se va duce la adminstratiile fiscale locale, in vederea scaderii impozitelor mentionate.

Potrivit proiectului, la sfarsitul anului 2015, directiile generale ale finantelor publice vor emite o adeverinta in care se arata suma pe care ar mai trebui sa o incaseze salariatul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni pe podium la etapa națională a Concursului de Atletism și Cros „Cupa A.S.P.R.” (galerie foto)

astăzi, 14:52
8

Patru subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani sunt printre cei mai buni dintre pompierii militari din România, la...

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28
44

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
115

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...