Brazii de Craciun la Botosani: Oferta saraca, preturi mari!

Brazii de Craciun la Botosani: Oferta saraca, preturi mari!
Bradul de Craciun reprezinta unul dintre accesoriile fara de care nu pot trece sarbatoriele de iarna, mai ales in familiile in care sunt si copii mici, pentru ca sub bradut isi vor gasi cadourile aduse de Mos.

Desi isi pot cumpara un bradut artificial, pe care sa il poata folosi ani la rand, foarte multi botosaneni prefera brazii naturali. In Piata Mare, comerciantii vand brazi cu preturi cuprinse intre 25 si 90 de lei. Pretul, insa, variaza si in functie de calitatile de negociator ale fiecarui botosanean.

"Pretul e in functie de marime si de coroana. Unul mai mare si cu mai multe crengi normal ca e mai scump", a spus un comerciant, care a tinut sa precizeze ca preturile vor creste in perioada urmatoare.

Nici oferta nu este foarte variata, pentru ca in piata sunt doar cativa comercianti care vand brazi.  Botosanenii au inceput deja sa isi cumpere bradutii, insa cei mai multi prefera sa mai astepte o saptamana, in speranta ca vor mai scadea pereturile, iar oferta va fi mai variata.

"Inca mi se par scumpi. Insa parca sunt mai frumosi decat anul trecut. Dar mi se pare ca nu prea ai de unde alege. Nu cumpar acum, am avut drum prin piata si am trecut doar sa vad preturile", a spus Ilie Mihai, un botosanean.

O posibila explicatie a preturilor mari si a ofertei extrem de scazute este aceea ca Directia Silvica Botosani va scoate la vanzare brazii incepand cu data de 15 decembrie. Pretul bradutilor de Craciun care vor fi adusi din judetul Suceava de catre reprezentantii Directiei Silvice Botosani va fi cuprins intre 20 si 30 de lei, in functie de marime.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
13

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
22

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
61

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...