Botoşaniul, printre judeţele cu cele mai mici pensii din România!

Botoşaniul, printre judeţele cu cele mai mici pensii din România!

   economica.net

Locuitorii din cel mai bogat sector al Bucureştiului încasează, în medie, cu 47% peste media pensiei la nivel naţional. La polul opus, la doar câteva zeci de kilometri distanţă, pensionarii din Giurgiu, încasează doar 80% din media naţională.

Conform Economica.net, zona din România cu cele mai mari pensii din România este Bucureştiul, unde cei 484.000 de pensionari din sistemul de stat încasează, în medie, 1.181 de lei, potrivit ultimelor date ale Casei Naţionale de Pensii. Şi în interiorul Bucureştiului sunt diferenţe între sectoare: cea mai mare pensie medie este în sectorul 1, 1.370 de lei, iar cea mai mică în sectorul 5, de 1.000 de lei.

Pensii mediii de peste 1.000 de lei se mai înregistrează în doar trei judeţe din România: Hunedoara, 1.137 de lei,  Braşov (1.114 lei) şi Galaţi (1.006 lei). În primul caz situaţia se explică prin faptul că Hunedoara a fost un judeţ cu o bogată activitate minieră, iar celelalte două judeţe au fost zone destul de industralizate în trecut, arată sursa citată.

Unde sunt cele mai mici pensii din România?

Cea mai mică pensie din România se înregistrează în judeţul Giurgiu, 749 de lei pe lună, urmat de Botoşani, cu 750 de lei pe lună, pensia medie şi de Vrancea, cu 772 de lei.

Pensia medie la nivel naţional este de 930 de lei

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
13

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
146

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
62

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...