Botosaniul a fost capitala traditiilor de iarna pentru o zi! Mii de persoane pe strazi! GALERIE FOTO, VIDEO

Botosaniul a fost capitala traditiilor de iarna pentru o zi! Mii de persoane pe strazi! GALERIE FOTO, VIDEO

   Ionut Tabultoc

Peste 600 de persoane, din 24 de formatii, au participat, duminica, la Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă "Din străbuni, din oameni buni", organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, sub patronajul Consiliului Judeţean Botoşani.

Inca de la primele ore al zilei participantii au inceput sa soseasca in Piata Revolutiei, acolo unde au dansat si s-au incalzit pana la ora 10:00, atunci cand a inceput practic parada prin centrul orasului. Formatiile au plecat din fata Consiliului Judeţean Botoşani – Casa Sindicatelor – Liceul Laurian – Bazar – Calea Naţională – Direcţia Muncii – Rapsodia si au ajuns din nou in Piaţa Revoluţiei.
Mii de botosaneni au iesit pe strazi si i-au aplaudat si fotografiat pe participantii la festival. De la cei mai mici botosaneni si pana la cei mai in varsta, cu totii au fost impresionati de mascati, ursi, caiuti, capre sau de grupurile de colindatori. Cei mai apreciati de botosaneni au fost ursii de la Dofteana, care in ultimii ani nu au lipsit de la festival.

Cand parada se afla la mijlocul traseului a inceput ploaia, iar o parte dintre spectatori au plecat acasa. La final, o ninsoare puternica i-a bagat pe participanti in sediul Primariei sau a Consiliului Judetean.
"Ne aflam deja la a 40-a editie, o editie frumoasa a acestui festival. Avem participanti 24 de formatii din intreg judetul Botosani dar si din afara, de la Bacău, Suceava sau Republica Moldova. Dupa cum vedeți este un festival deosebit, peste 600 de oameni care ne-au onorat invitatia cu elemente deosebite, anul acesta fiind și această șaretă de la Oneaga. Noi suntem într-adevăr fericiți că avem așa ceva în județul Botoșani. Arătăm că tradiția se păstrează și asta este practic datoria noastră, să sprijinim așa ceva, deosebit de frumos", a declarat Aurel Melniciuc, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani.

Ediţia din acest an a fost îmbogăţită prin participarea ansamblurilor de datini şi obiceiuri de iarnă din Bacău (Dofteana), Suceava (Paltinoasa) şi Republica Moldova (Soroca), alături de ansamblurile din judeţul Botoşani : Avrămeni,Broscăuţi, Conceşti, Cordăreni, Coşula, Cristeşti, Cristeşti – Oneaga, Hlipiceni, Vârfu Câmpului,Văculeşti, Vorona, Tudora, Lozna, Flămânzi, Vlăsineşti, Negreni – Ştiubieni, Răchiţi, Hăneşti, Hudeşti, Corlăteni, Durneşti.
GALERIE FOTO:








































































































 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
61

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
93

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
154

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...