Botoşanii-s fruntea: Geniile de la Palat nu mai au rivali in Romania! FOTO, VIDEO

Botoşanii-s fruntea: Geniile de la Palat nu mai au rivali in Romania! FOTO, VIDEO
Au castigat tot ce se putea castiga, confirmand inca o data valoarea exceptionala a elevilor botosaneni in domeniul electronicii si al roboticii!

La inceputul acestei vacante, elevii de la Cercul de electronica, automatizari, robotica de la Palatul Copiilor Botosani au participat la un maraton competitional ce a durat 8 zile.

Competitiile au avut loc la Slatina – Concursul National de Electronica "Stil electronic" si la Targoviste - Campionatul National de Robotica – "Cupa Chindiei", ambele aflate la a VIII-a editie.

Elevii au trecut prin toate probele posibile la aceste tipuri de competitii.

La concursul de electronica de la Slatina au participat elevi pe 4 categorii de varsta, din toate colturile tarii, si si-au pus in valoare cunostintele in 4 probe:

-proiectare cablaj, prin care elevii au conceput cablajul imprimat dupa o schema data;
-practica, unde elevii au creat  un cablaj si au montat componentele dupa proiectarea realizata la  proba precedenta;
-teorie, o proba scrisa pentru verificarea cunostintelor teoretice;
-proiecte – elevii si-au prezentat realizarile lor in domeniu.

La sfarsitul celor 4 zile de competitie, castigatoare a fost echipa din Botosani care a obtinut 8 locuri I si 3 trofee ale concursului.

Imediat a urmat Campionatul National de Robotica "Cupa Chindiei", de la Targoviste, unde au participat 12 judete, iar robotii construiti de elevi s-au intrecut la probe de viteza (Urmaritorilinie), lupta (Mini si Micro Sumo), inteligenta (Labirint).

Dupa 3 zile de concurs echipa din Botosani a obtinut toate cele 3 cupe de locul I pentru fiecare proba, numeroase medalii, precum si trofeul acestei competitii.

Sponsorii competitiei au fost foarte generosi cu elevii castigatori.

Concursul a fost transmis live pe internet si se poate urmari inregistrarea pe robofun.ro.

"Bilantul acestei saptamani este impresionant si aceasta confirma nivelul foarte ridicat de pregatire al elevilor de la Palatul Copiilor Botosani", a precizat prof. Luisian Grigore, coordonatorul Cercului de electronica, automatizari, robotica de la Palatul Copiilor Botosani.

Copiii care au facut cinste judetului nostru sunt:

Bejinariu Alexandru
Horbuli Mihnea
Voiniciuc Vasile
Grigore Eduard
Botez Serban
Visan Andrei
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Comuna-model la asistență socială, oferă servicii gratuite pentru bătrâni și copii. „Doamne, ce bucuroși erau să ne vadă!”

astăzi, 09:02
27

Comuna Vârful Câmpului, situată administrativ în județul Botoșani, se află la granița dintre Moldova și Bucovina, dar și aproape de frontiera României cu Ucraina. Este o...

”Principiul incertitudinii”, filmul ”bazat pe fizică și pe actori”, a ajuns la Botoșani! (Foto)

astăzi, 08:29
50

Cinematograful ”Unirea”, amfitrionul proiecțiilor de gală din Botoșani, a reunit cinefilii, și nu numai, la avanpremiera filmului  ”Principiul incertitudinii”.O ce...

Teritoriul României se micșorează: Aproape un hectar dispare în fiecare an. Județele Botoșani și Galați, cele mai afectate!

astăzi, 08:06
98

România se confruntă cu o problemă gravă legată de pierderea terenului, cauzată în principal de acțiunea de eroziune a râului Prut. Acesta „mușcă” permanent din m...