Botoșanii de ieri și de azi, la Liceul "Alexandru cel Bun"

Botoșanii de ieri și de azi, la Liceul "Alexandru cel Bun"
"Botoșanii de ieri și de azi" este titlul expoziției realizate de biblioteca Liceului "Alexandru cel Bun" Botoșani, cu ocazia Zilelor Municipiului Botoșani.

Expoziția de fotografii cu principalele monumente istorice are ca scop familiarizarea elevilor și a cadrelor didactice cu trecutul istoric și cultural al acestor obiective bine conservate sau refăcute după stilul arhitectonic în care au fost construite.
 
Obiectivul principal al expoziției este realizarea unei paralele între epocile modernă și contemporană. Printre cele mai importante clădiri ce pot fi admirate, se numără: Primăria Botoșani, Biblioteca Județeană "Mihai Eminescu", Muzeul Județean de Istorie, Palatul Justiției etc, care, în trecut, au deservit alte domenii de activitate decât cele de astăzi. Mai pot fi văzute imagini cu biserici și case particulare, care au aparținut unor intelectuali sau mari proprietari cu contribuții importante în istoria culturală și economică a orașului. "Ne-am dorit să realizăm această expoziție dedicată zilelor orașului Botoșani, întrucât pe data de 18 aprilie s-a sărbătorit Ziua Mondială a Monumentelor și Siturilor Istorice", a declarat bibliotecara liceului.

Tot în această lună, biblioteca liceului a mai realizat două expoziții: una cu tematică religioasă, dedicată Sfintelor Sărbători de Paști, realizată cu sprijinul Seminarului Teologic "Sfântul Gheorghe" Botoșani și una în cadrul proiectului "Împreună" (coord. prof. Călin Gabriela), conceput cu scopul conștientizării pericolului consumului de droguri, în colaborare cu Agenția Națională Antidrog, filiala Botoșani. (Comunicat de presa)
 





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
352

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
494

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
612

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...