Botoșani: Vârful epidemiei de coronavirus a trecut. GRAFICUL evoluției

Botoșani: Vârful epidemiei de coronavirus a trecut. GRAFICUL evoluției

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a realizat un grafic de monitorizare a evoluției epidemiei de coronavirus în județul Botoșani, în cele două luni de stare de urgență. Conform machetei transmise, vârful epidemiei a fost atins pe 14 aprilie, când au fost înregistrate 48 persoane depistate pozitiv, urmând ca județul Botoșani să intre pe o pantă descendentă privind evoluția confirmărilor pozitive cu coronavirus.

Din numărul total de 639 cazuri confirmate până la data de 15 mai, majoritatea erau femei, distribuția pe sexe arătând că 246 de bărbați au fost afectați în total.

Până la această dată, 342 pacienți au fost declarați vindecați, 40 pacienți au decedat, restul de  158 de pacienți rămânând activi.

„Spitalul Judeţean a fost, zile la rând, plin până la refuz. Au fost și zile în care cele două spitale de faza a doua nu au putut prelua pacienţii cu forme uşoare de Covid-19 şi astfel au fost pacienţi în aşteptare timp de 12-14 ore. S-a lucrat şi se lucrează la capacitate maximă”, a spus medicul Radu Malancea.

Conform graficului, cea mai afectată grupă de vârstă era cea de 35-44 ani, unde au fost înregistrate 131 cazuri pozitive, urmată de grupa de vârstă  55-64, cu 108 cazuri. La o diferență mică de cazuri se situează grupa de vârstă 45-49, cu 102 cazuri, apoi grupa de vârstă 50-54, cu 90 de cazuri.

Cele mai afectate persoane vârstnice au fost cele situate între 65-74 ani, cu un număr de 81 cazuri,  urmând ca numărul lor să scadă progresiv o dată cu înaintarea în vârstă. Astfel, în rândul persoanelor cu vârsta între 75-84 ani s-a înregistrat un număr de 28 cazuri, iar la categoria peste 85 ani, doar 17 cazuri.

Îmbucurător este faptul că evoluția epidemiei de coronavirus în rândul copiilor și al tinerilor din județul Botoșani a fost destul de redusă, fiind înregistrate doar 12 cazuri în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 20-24 ani și 8 cazuri raportate grupei de vârstă 15-19 ani.

În rândul elevilor de gimnaziu, cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani, au fost înregistrate 5 cazuri și doar un singur caz înregistrat în rândul copiilor de 3 ani, acesta fiind cel mai tânăr pacient afectat de COVID din județul Botoșani.

Așadar, luna aprilie poate fi considerată deocamdată luna cu cele mai multe cazuri confirmate, fiind înregistrate 431 persoane, urmată de luna mai, cu un număr de 171 îmbolnăviri și doar 37 cazuri confirmate pentru luna martie.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
22

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
127

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
243

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...