Botosani: Trei elevi eliminati din examenul de bacalaureat!

Botosani: Trei elevi eliminati din examenul de bacalaureat!
La Botosani, 3154 de elevi au sustinut astazi proba scrisa la Limba si literatura romana, in cadrul examenului de bacalaureat.

Conform datelor oferite de reprezentantii ISJ, 118 elevi au absentat de la examen.

De asemenea, au fost inregistrate doua incidente, doi elevi fiind eliminati pe motiv ca au incercat sa copieze. Cele trei cazuri au fost la Colegiul Economic, Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" şi la Grupul Scolar "Alexandru cel Bun", din municipiul Botosani.

O situatie speciala este cea a unui elev de la Colegiul National "Mihai Eminescu". Acesta se afla in spital, diagnosticat cu meningita, astfel ca o comisie se va deplasa in aceasta dupa-amiaza in unitatea medicala, elevul sustinand examenul cu subiecte de rezerva.

La examenul scris de Limba si literatura romana, elevii au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare notat cu 30 de puncte. La primul subiect, absolventilor de liceu li s-a cerut sa raspunda unor cerinte pornind de la un fragment din "Craii de Curtea-Veche" de Mateiu I. Caragiale.

Al doilea subiect le cere elevilor sa scrie un text argumentativ despre calitatile umane, pornind de la o afirmatie a lui Lucian Blaga.

La al treilea subiect, cerinta este urmatoarea: "Redacteaza un eseu de doua-trei pagini (600 - 900 de cuvinte) in care sa prezinti tema si viziunea despre lume intr-un text poetic studiat, apartinand lui Mihai Eminescu".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
16

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
56

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
105

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...