BOTOŞANI Revoltă în rândul asistenţilor maternali: Lăsaţi fără banii pentru copiii pe care îi au în grijă!

  Nemulţumire în rândul asistenţilor maternali din judeţul Botoşani, care încă nu au primit alocaţia de hrană, pe luna februarie, pentru copiii pe care îi au în grijă.

Aceşti bani, de regulă, se dădeau până pe data de 5-6 a fiecărei luni, iar până la finalul lunii asistenţii maternali trebuiau să vină cu documentele jutificative privind cheltuielile făcute, însă luna aceasta banii încă nu le-au fost viraţi.

Asistenţii maternali şi-au spus nemulţumirea celor de la Sindicatul Impact dar şi conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

"Având în vedere lipsa fondurilor cu care se confruntă cei de la Consiliul Judeţean în ultima perioadă, banii pentru hrana zilnică a copiilor, pentru alocaţia de hrană, pentru luna februarie, încă nu au fost acordaţi. În momentul de faţă încă nu se ştie data când vor fi daţi aceşti bani. S-au făcut demersuri pentru a se fondurile necesare", a declarat Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact.

Suma care se achită lunar asistenţilor maternali pentru hrană este de circa 100.000 de lei.

O altă problemă cu care se confruntă asistenţii maternali este cea a neplăţii fondurilor pentru echipament, cazarmanent, igienico-sanitare, pentru anul trecut.

"Cazarmamentul se acordă semestrial, iar restul se acordă trimestrial. Anual e vorba de o sumă de circa 300-500 de lei", a precizat preşedintele Sindicatului Impact.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia susţine că s-a ajuns la această întârziere întrucât bugetul a fost împărţit inechitabil pe trimestre, iar acum s-a solicitat la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice transferul unor sume de pe un trimestru pe altul.

"Problema vine de la faptul că a fost repartizată pe primul trimestru suma de 12 miliarde, iar jumătate s-a cheltuit datorită faptului că s-au achitat anumite datorii de la finele anului 2013, inclusiv o lună pentru hrana copiilor aflaţi în asistenţă maternală. Pe luna februarie ne-a rămas doar suma de 2 miliarde de lei. Noi achităm doar ceea ce înseamnă cheltuieli de funcţionare, utilităţi. Am solicitat o virare de credite din trimestrul trei în trimestrul unu ca să ne putem descurca. Aşteptăm aprobarea de la Finanţe", a declarat Dan Şlincu.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reacția lui Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fost „întoarsă” de Botoșani. Ce a spus despre incidentul din tribune!

astăzi, 12:15

În urma acestui rezultat, Dinamo se află pe locul trei în clasament, cu 17 puncte. De cealaltă parte, Botoșani a rămas tot penultima, cu 8 puncte. Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fo...

Pelerinaj cu preoți și preotese la mănăstirile din județele Neamț, Botoșani și Suceava!

astăzi, 11:24

La inițiativa părintelui protopop Valentin Tofan, în Protopopiatul Piatra Neamț s-a organizat în perioada 23-25 septembrie, un pelerinaj cu preoții protoieriei și familiile lor, intit...

Cod portocaliu de vreme severă în județul Botoșani, anunțul meteorologilor!

astăzi, 10:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme severă valabil de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. Zonele afectate sunt Mold...