Botoșani: Opt cazuri noi de infectare și încă un deces, în ultimele 24 de ore
NEWS ALERT

Botoșani: Opt cazuri noi de infectare și încă un deces, în ultimele 24 de ore

Opt persoane, două de sex masculin și șase de sex feminin, au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). În același interval temoral s-a înregistrat și un deces în rândul botoșănenilor infectați.

Bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1362, vineri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

De joi, de la ora 10:00, până vineri la aceeași oră, au fost prelucrate 359 de probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19, în unitățile spitalicești din Botoșani.

În acest interval, un bărbat de 65 de ani, diagnosticat cu noul coronavirus, a decedat. Acesta suferea și de hipertensiune arterială, insufieciență cardiacă cronică, congestivă, bloc de ramură dreaptă, fibrilație arterială. Cu acest caz, totalul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați se ridică la 97.

Numărul cazurilor active în prezent a crescut la 111. Incidența cazurilor per mia de locuitori s-a majorat și ea, la 0,22.

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 27, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost raportate 1.339 de cazuri noi de infectare, din 25.177 de teste efectuate. Alte 47 de persoane diagnosticate cu coronavirus au decedat, în timp ce 485 de pacienți sunt internați la terapie intensivă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

VIDEO: Protest cu 600 de cadre didactice în Piața Revoluției, în a cincea zi de grevă. „În toate domeniile, calitatea se plătește”

Vineri, 26 Mai 2023
1107

Peste 600 de angajați din sistemul de învățământ din Botoșani au protestat, vineri, în Piața Revoluției, pe fondul negocierilor eșuate cu reprezentanții Guvernului. Sin...

Un șofer beat s-a răsturnat cu mașina, după ce a lovit un scuar (fotogalerie)

Joi, 25 Mai 2023
2151

Un șofer în stare de ebrietate s-a răsturnat cu mașina, joi seară, pe Calea Națională din municipiul Botoșani, în apropiere de Gară.Potrivit martorilor, bărbatul a lovit scuar...

Două seri de tango, jazz, romanțe și muzică de film la Amfiteatrul „Cornișei”

Joi, 25 Mai 2023
434

Amfiteatrul Parcului de Agrement „Cornișa” găzduiește patru concerte de tango, romanțe și jazz, grupate într-un concept unic și inovator pentru județul Botoșani. Festivalul &...