Botoșani: Încă 61 de pozitivi COVID, încă două decese în rândul infectaților. Dorohoi depășește incidență de 4 per mia de locuitori

Botoșani: Încă 61 de pozitivi COVID, încă două decese în rândul infectaților. Dorohoi depășește incidență de 4 per mia de locuitori

Încă 61 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). În același interval temporal, s-au înregistrat alte două decese în rândul contaminaților.

Bilanțul persoanelor testate pozitiv s-a ridicat la 2399, miercuri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii instituției.

Numărul cazurilor active în prezent a crescut la 607. Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 124 de decese. Dintre acestea, două au fost declarate în ultimele 24 de ore, fiind vorba despre un bărbat de 70 de ani și despre o femeie de 86 de ani, cea din urmă suferind și de hipertensiune arterială și sechele în urma unui atac vascular cerebral. Bilanțul videcaților a crescut 1668.

În intervalul precedent, fuseseră depistate 47 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2.

La nivelul municipiului Botoșani, incidența este de 2,16 și sunt monitorizate opt focare de infecție, în vreme ce Dorohoi figurează cu o incidență de 4,04 și 18 focare.

_______________

România se apropie de 5.000 de cazuri COVID-19 pe zi

La nivel național, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 4.848 de cazuri noi de COVID-19, din 37.025 de teste. Alți 65 de români au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus. În acest interval, s-au declarat alte 69 de decese în rândul infectaților. La terapie intensivă sunt internați 766 de pacienți COVID, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

Până miercuri, 20 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 191.102 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

 

Spune-ne opinia ta