BOTOSANI: Gunoi ARS si INGROPAT la marginea satului! Garda de Mediu a aplicat o amenda de 20.000 de lei! FOTO, VIDEO

Autoritatile judetului doresc ca odata cu deschiderea depozitului de la Stauceni colectarea deseurilor sa se faca selectiv, insa sunt comune in judetul Botosani unde gunoiul nu este colectat, ci este ars pe camp, apoi este ingropat.

Asta s-a intamplat, marti, in localitatea Broscauti, la un pas de municipiul Dorohoi. Mai multi cetateni ne-au semnalat faptul ca nu se mai ridica deseurile din comuna, iar angajatii primariei ar fi fost vazuti cum incarcau gunoiul si-l carau in camp, intr-o groapa improvizata.

"Il ia cu remorca si ii da foc"

Intr-adevar, la marginea satului ardeau deseurile oamenilor din localitate, fiind urme vizibile ca s-a dorit ascunderea acestora sub pamant. Unii sateni au evitat sa vorbeasca despre problema gunoiului, altii s-au temut de primar, insa am intalnit si persoane care au spus exact ceea ce au vazut, mai exact, un tractor cu remorca care a carat deseurile pe camp.

"Primaria ne-a anuntat ca nu mai vine sa ne ia gunoiul pana la alta negociere cu firma. Gunoiul asta din tarc el il ia (n.red. primarul), cu remorca si el stie unde il duce. A mai luat de aici, a fost cu remorca lor. Acelasi om aduce si copii la scoala si merge si pe tractor. Nu ma intereseaza pe mine unde il duce, el stie. Ii da foc, ce face, treaba lui, cu oamenii lui. Banii ii ia. Eu nu i-am platit, dar sunt oameni care au platit pentru gunoi", a spus un localnic din comuna Broscauti.


Cum s-a ajuns aici?

Pe data de 5 mai 2015, firma care colecteaza gunoiul menajer din localitate, SC Regan Trans SRL, a instiintat Primaria Broscauti, ca in cazul in care nu achita o parte din suma restanta, adica peste 60.000 de lei, va sista colectarea deseurilor. Cum nu au primit niciun raspuns, reprezentatii firmei au trecut la fapte si nu s-au mai dus sa ridice gunoiul, astfel ca tarcurile din comuna cu inceput sa se umple.

Firma Regan Trans a instiintat in urma cu doua saptamani si pe cei de la Garda de Mediu Botosani ca au sistat colectarea deseurilor pentru neplata.

Primaria nu stie de groapa improvizata

Ajunsi la Primaria Broscauti, nu l-am gasit pe primarul Ioan Romaniuc, aflat in concendiu medical, dar nici pe viceprimarul Viorel Redinciuc. In schimb se afla secretara institutiei, Gabriela Prepelita, cara a spus ca nu stia de existenta acestor deseuri incendiate la marginea satului.

Contactat telefon, viceprimarul Viorel Redinciuc a dat vina pe niste "raufacatori", care ar fi dus gunoiul acolo. Oleacă de gunoi era acolo, din câte ştiu, dar nu l-am dus noi, ci nişte oameni răi, răufăcători, care vor să ne facă rău din motive politice., a declarat acesta.


Amenda de 20.000 de lei de la Garda de Mediu

Trei reprezentati ai Garzii de Mediu - Comisariatul Judetean Botosani au ajuns la fata locului la solicitarea presei, iar in urma verificarilor au aplicat o amenda de 20.000 de lei Primariei Broscauti pentru depozitarea ilegală de deşeuri.

În 48 de ore pot să plătească jumătate din cuantum şi li s-a cerut să rezolve situaţia, în sensul neutralizării, cu respectarea normelor de mediu. Pe noi nu ne interesează neînţelegerile pe care le are primăria cu operatorul de salubritate, pe noi ne interesează ca gunoiul să nu polueze, a declarat Răzvan Rotaru, seful Comisariatului Judetean Botosani.

Reprezentatii Primeriei Broscauti au anuntat ca vor contesta amenda.
 















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Măsuri de ordine și siguranță publică asigurate de jandarmi la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași!

astăzi, 14:58

Jandarmeria Română, prin Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău, va asigura, alături de celelalte structuri partenere, măsurile de ordine și siguranță publică...

Dansatorii din Botoșani fac cinste României la competiția din Cipru! (Foto)

astăzi, 14:38

Patru premii I, un premiu 3 și o mențiune au obținut sportivii din Botoșani care au reprezentat România la Cyprus Dance Fusion. Premiul I au obținut: Trio Choreography Fantasy - &ldqu...

Poliția de Frontieră Iași: În atenția șoferilor care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Stânca!

astăzi, 12:45

Potrivit Poliției de Frontieră, în intervalul orar mai sus menționat, există posibilitatea înregistrării unor timpi crescuți de așteptare. Prin urmare, ”recomandăm participan...