BOTOSANI: Din 600 de inscrisi la bacul de toamna, 100 au fost admisi!

BOTOSANI: Din 600 de inscrisi la bacul de toamna, 100 au fost admisi!
Doar 100 de candidati, din cei aproape 600 care s-au prezentat la sesiunea de toamna a bacalaureatului au reusit sa treaca cu bine peste examene! Conform informatiilor furnizate de reprezentantii ISJ Botosani, procentul de promovabilitate, raportat la cei 604 candidati care s-au prezentat la examen (dintr-un total de 655 de inscrisi), este de 16,72%.

Astfel, statistica arata ca, din cei 604 candidati care au sustinut bacalaureatul de toamna, 7 au fost eliminati dupa ce au fost prinsi copiind, 496 au fost respinsi, in timp ce 101 sunt declarati admisi. 

Procent de promovabilitate de 100% a inregistrat Seminarul Teologic Botosani, fiind vorba insa de un singur candidat prezent, care a fost si admis. La Grupul Scolar Flamanzi s-a inregistrat un procent de promovabilitate de 30,77%, urmat de Grupul Scolar "Demostene Botez" din Trusesti, Grupul Scolar "Dr. Mihai Ciuca" Saveni si Colegiul Tehnic "Gh. Asachi" Botosani, cu procent de 25% promovabilitate, restul unitatilor scolare inregistrand procente sub 25%.

Cu cele mai slabe rezultate figureaza Grupul Scolar "Al. Vlahuta" Sendriceni, cu 8,05%, ceea ce inseamna ca, din 80 de candidati, doar 7 au fost admisi, Grupul Scolar Cotusca, unde, din 20 de candidati, au reusit sa promoveze doar 2, dar si Grupul Scolar de Industrie Usoara Botosani, unde au fost admisi doar 20 de candidati, din 171 prezenti (procent de 10,87%).

"Asta este realitatea, multi sunt la frecventa redusa, 120. Au venit din strainatate si este mai greu sa poata promova, fata de alti elevi care merg la scoala zi de zi. Ca dificultate a subiectelor, au fost ca in vara, nu s-au facut diferentieri, ca in vara au fost cu note foarte mari, subiectele sa fie mai grele, si in toamna sa fi fost subiecte mai usoare... Nicidecum, subiectele au fost la fel", a precizat Carmen Nechita, viepresedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat.

De asemenea, in urma rezultatelor au fost depuse 95 de contestatii, astfel: 46 la matematica, 28 la romana, 13 la biologie, 4 la fizica si 4 la chimie, lucrarile ale caror note au fost contestate pornind de la nota 1 (3 note la matematica) pana la nota 7,55.

Rezultatele la contestatii vor fi aflate maine, la ora 8.00, la Liceul cu Program Sportiv, urmand ca pe 9 septembrie sa se afiseze rezultatele finale.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cinci persoane, printre care și un copil de 8 ani, rănite într-un accident rutier în a treia zi de Paște! (foto)

astăzi, 12:20
5

Un accident rutier în urma căruia au rezultat cinci victime s-a produs, marți dimineață, pe raza localității Roșiori, din județul Suceava.Potrivit pompierilor care au ajuns la fața ...

Risc de inundații în județul Botoșani, Cod Galben până la miezul nopții!

astăzi, 12:00
43

Hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au instituit Cod Galben până astăzi, la ora 24.00.Fenomenele prognozate sunt „s...

Un adolescent din Botoșani, propus pentru Premiul special Tinere Talente!

astăzi, 11:32
106

Potrivit Top Child Performance, este vorba despre Eric Alexandru Cracană, în vârstă de 14 ani, din Botoșani.Eric este câștigătorul multor concursuri de interpretare vocală ...