BOTOŞANI: Copiii stranierilor se întorc să înveţe acasă, cu probleme de adaptare!

  Zeci de elevi botoşăneni care au mers până acum la şcoală în străinătate, marea lor majoritate fiind plecaţi alături de părinţi, care şi-au găsit un loc de muncă peste hotare, au revenit acasă şi au solicitat integrarea în colectivele de elevi de la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţ.

 Potrivit unei situaţii prezentate de inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, un număr de 162 de elevi s-au întors la Botoşani în aceast an şcolar, cei mai mulţi, respectiv 104, venind din Italia, 30 din Spania, 13 din Grecia, 4 din SUA şi câte unul sau doi elevi din Germania, Franţa, Irlanda, Suedia, Cipru, Republica Moldova.

Dacă unii elevi s-au reintegrat relativ uşor şi s-au adaptat sistemului de învăţământ românesc, în cazul celor care întâmpină probleme, cam 30% din numărul total al elevilor care au revenit acasă, se fac programe remediale individualizate. 

"S-au stabilit măsuri de reintegrare împreună cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi s-au organizat activităţi de consiliere psihologică a elevilor în vederea dezvoltării abilităţilor de relaţionare, facilitarea integrării în colectivul de elevi dar şi programul de pregătire remedială, care au fost stabilite în funcţie de rezultatele obţinute la testările cognitive ale elevilor în vederea stabilirii nivelul de cunoştinţe. O parte dintre elevi nu au nevoie de activităţi remediale pentru că s-au adaptat mult mai repede de aceea programele remediale se fac individualizat, dar unii întâmpină greutăţi de readaptare. Nu în ultimul rând, şi părinţii au beneficiat de activităţi de consiliere", a declarat Mihaela Huncă, inspector general al ISJ.

Printre copiii care vor să continue studiile în ţară se numără şi unii care nu au mai mers până acum la şcoală în România, în cazul acestora adaptarea fiind şi mai grea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:43

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

astăzi, 16:45

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...

Obiecte tradiționale expuse de Muzeul de Istorie din Botoșani la o expoziție din Craiova! (foto)

astăzi, 15:51

Muzeul Județean de Istorie din Botoșani a participat la vernisajul expoziției etnografice „Tehnici tradiționale de realizare a scoarțelor în România și Republica Moldova”...