BOTOSANI: Contabilii si secretarele din scoli au salarii de 5.000 de lei!

BOTOSANI: Contabilii si secretarele din scoli au salarii de 5.000 de lei!
CATALIN FLUTUR: "Gradinita numarul 18, contabil cu 5.387 de lei, Gradinita numarul 19, contabil cu 5.046 de lei, in alta parte, un secretar cu studii medii cu un salariu de 4.963 de lei".

Primarul Catalin Flutur sustine ca nu este moral ca in unele unitati de invatamant anumite salarii sa fie de ordinul miilor de lei, acesta precizand ca unele cadre didactice, secretare sau contabili au lefuri mult mai mari decat al sau.

Edilul municipiului sustine ca sunt 146 de salariati din invatamant, cum ar fi contabili, secretari de scoala, directori sau profesori titulari cu grade superioare, care iau salarii mai mari decat primarul.

Acesta a dat si cateva exemple, unde salariile contabililor sau ale secretarelor depasesc 1.000 de euro si spune ca s-a ajuns la astfel de salarii datorita hotararirilor judecatoresti care s-au dat la nivel local.

"Nu cred ca este moral in momentul de fata sa am contabil, cu studii medii, cu salariu de 5.700 de lei, cu 1.700 de lei mai mare decat salariul primarului. Cred ca este o problema. Gradinita numarul 18, contabil cu 5.387 de lei, Gradinita numarul 19, contabil cu 5.046 de lei sau in alta parte un secretar cu studii medii cu un salariu de 4.963 de lei. Nu vreau sa intru in conflict cu ei, dar un secretar de scoala are salariu cat patru consilieri de la Primaria Botosani. Si nu vorbesc de cadre didactice, ca sa nu spunem ca avem ceva cu directorii. Astfel de salarii nu sunt prevazute de lege, ci de hotarari judecatoresti, si situatia aceasta este numai in judetele Botosani si in Suceava. Eu nu pot sa comentez decizia unei instante, nici macar nu imi permit, dar daca numai in judetul Botosani sau in Suceava se intampla asa, inseamna ca celelalte instante din tara au niste probleme sau invers?", a declarat primarul Catalin Flutur.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
79

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
86

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
246

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...