BOTOȘANI: Consilier județean condamnat la închisoare cu executare pentru evaziune fiscală!

BOTOȘANI: Consilier județean condamnat la închisoare cu executare pentru evaziune fiscală!
Un consilier județean a fost condamnat, miercuri, de magistrații Tribunalului Botoșani la doi ani de închisoare cu executare după ce a fost judecat într-un dosar de evaziune fiscală.

 Este vorba de consilierul PP-DD Mihai Anițulesei, iar instanța i-a interzis acestuia şi dreptul de a mai desfăşura activitatea de administrator al unei societăţi comerciale.

Inculpat în acelaşi dosar, Nicuşor Luca, din Bucecea, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

Cei doi au fost obligaţi de magistraţi să plătească statului, în solidar cu firma AM COS Company, administrată de Mihai Aniţulesei, suma de 66.150 lei, la care se vor adăuga accesorii.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.  

Mihai Anițulesei și Nicușor Luca au fost trimiși în judecată în 2013 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, după ce au încercat să se sustragă de la plata obligațiilor fiscale către bugetul statului.  

Potrivit rechizitoriului, în ianuarie 2009 Nicuşor Luca i-ar fi vândut fictiv lui Mihai Aniţulesei, două autospeciale, în urma acestei tranzacţii dorohoianul diminuându-şi sumele încasate pe firma AM COS Company şi pentru care trebuia să plătească impozit către stat. Prejudiciul estimat depășește 90.000 de lei.

Vezi AICI decizia magistraților!

 
(Foto: Mihai Anițulesei)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
439

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
441

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
260

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...