Botoşani: Bebelus de 9 luni, diagnosticat cu diabet! Copiii, tot mai afectati de boală, spun medicii!

Botoşani: Bebelus de 9 luni, diagnosticat cu diabet! Copiii, tot mai afectati de boală, spun medicii!
Medicii diabetologi trag un semnal de alarmă asupra creşterii de la an la an a numarului botosanenilor care sufera de diabet. Ce este si mai grav, spun medicii, este ca in ultimele luni s-a inregistrat o creştere a cazurilor de diabet în rândul copiilor. Cel mai mic pacient care a fost diagnosticat cu diabet la Botoşani are doar nouă luni.

Potrivit medicului Ioan Petescu, seful Sectiei de Diabet din cadrul Spitalului Judetean Mavromati, in acesc caz, al copilului de 9 luni, a existat o predispozitie genetica in familie si s-a manifestat in anumite conditii de mediu cu debutul unui diabet iar pana la descoperirea unui alt nivel de tratament copilul va face intotdeauna insulina.

La nivelul judetului Botosani, sunt 13.395 de diabetici, numai anul trecut fiind inregistrate 890 de cazuri noi.

"Tratamentul pentru diabet nu inseamna simpla reteta, inseamna si explicarea unui regim, a modului in care se aplica tratamentul cu insulina, avem pacienti care au si 90 de ani si atunci trebuie sa oferim posibilitatea unui tartament in functie de nevoile fiecaruia, individualizat, ai acest lucru cere timp, consiliere psihologica. In ultimele sase luni am avut mai multe cazuri, de obicei la copii proveniti din familii abandonate sau semiabandonate", a declarat medicul Ioan Petrescu.

Printre factorii care duc la aparitia acestei boli sunt conditiile de mediu, alimentatia necorepunzatoare, stresul.

Seful Sectiei de Daibet din cadrul Spitalul Judetean sustine ca in cazul pacientilor cu diabet este foarte important suportul psihologic.

In ultima perioada, la nivelul judetului Botosani s-au inregistrat cazuri noi de diabet in randul peroanelor care si-au pierdut locul de munca sau al copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate si au ramas in grija rudelor, de multe ori neavand parte de afectiune.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiectil perforant descoperit la un centru de colectare a fierului vechi din Botoșani! (foto)

astăzi, 14:27
18

Un proiectil perforant a fost descoperit, luni, la un centru de colectare a fierului vechi din municipiul Botoșani. Un angajat a observat obiectul pe rampa de sortare a deșeurilor feroase. Acesta ș...

PS Nichifor Botoșăneanul va sfinți, în această săptămână, Aşezământul Social „Sfânta Irina” din Botoșani!

astăzi, 14:10
48

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a făcut publice evenimentele care vor avea loc în Arhiepiscopia Iaşilor, în perioada 19-25 mai 2024.Luni, 20 maiContinuă campania de prevenţie...

Centrul din Botoșani unde oamenii merg să ajute alți oameni își mărește echipa, ce posturi sunt disponibile!

astăzi, 13:40
113

Centrul de Transfuzie Sanguină din Botoșani caută să angajeze doi asistenți medicali generaliști. Pentru unul dintre aceste posturi, candidatul ideal trebuie să aibă vechime de minimum 5 ani, ...