BOTOSANI - 32 dintre primele 50 de teze la bacalaureatul 2009 la romana sunt cu probleme!

BOTOSANI - 32 dintre primele 50 de teze la bacalaureatul 2009 la romana sunt cu probleme!

Horia Negrescu

Din 5o de lucrari care au primit la proba la limba romana a bacalaureatului 2009 cele mai mari note, 32 s-au dovedit a fi cu probleme, dupa ce au fost verificate de o comisie a Ministerului Educatiei.

Cea mai mare diferenta inregistrata a fost de 2,90 puncte, lucrarea notata la Botosani cu 9,70 primind la Bucuresti 6,80.

Reprezentantii ISJ Botosani informeaza ca in atentia ministerului se afla 21 de cadre didactice din judetul Botosani, cu un numar de 32 de lucrari, la care comisia a depistat diferente de la 1,5 la 2,9 fata de evaluarea initiala.

Pentru ca metodologia prevede ca, in acest caz, sa se recurga si la a treia evaluare, numele cadrelor didactice respective nu vor fi facute publice deocamdata.

"Profesorii sunt de la diverse unitati scolare. Urmeaza sa facem si noi o reevaluare a acestor diferente pemtru a fi siguri ca la corectare s-a acordat nota cea mai apropiata de realitate. Reevaluarea va fi facuta de doi profesori de prestigiu, care nu au fost implicati in corectare", a precizat Horia Negrescu, inspector general adjunct in cadrul ISJ Botosani.

Conform celor mentionate de oficialul ISJ, cea mai usoara sanctiune care s-ar putea acorda consta in interzicerea participarii la 1-2 sesiuni de examene, numele celor vizati fiind trecut si in baza de date.

"Bineinteles, sanctiunile vor fi date dupa o anumita procedura, tinand cont daca a fost vorba despre rea intentie sau greseala. Nu vrem sa facem publice numele pana nu avem a treia evaluare", a completat Negrescu.

Comisia de la Bucuresti a constatat ca 12 dintre lucrarile reevaluate inregistreaza diferente de peste 2 puncte fata de nota initiala. Numarul de lucrari cu diferente este de 32, ceea ce inseamna ca unii profesori au gresit la cate 2-3 teze.

"Evaluarea s-a facut la primele 50 de lucrari, in ordinea descrescatoare a mediilor. Daca erau mai multe note de 10, se luau toate, insa la Botosani au fost doar 15", a precizat Gheorghe Carmocanu, inspector general adjunct in cadurl ISJ Botosani.

In cursul acestei saptamani urmeaza sa ajunga la ISJ si rezultatele de la matematica, intrucat reprezentantii Ministerului Educatiei au comis o greseala, trimitand la Botosani doua plicuri care contineau, insa, numai rezultatele reevaluarii tezelor la romana.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 21:42
1

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

astăzi, 21:37
23

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...

Transportatorii de mărfuri și persoane, luați la verificat de polițiști!

astăzi, 20:31
39

În perioada 13-20 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru verificarea legalității transportului de mărfuri și persoane pe raza întregul...