Botoşănenii ţinuţi sclavi pe o plantaţie de măslini s-au întors acasă!

Botoşănenii ţinuţi sclavi pe o plantaţie de măslini s-au întors acasă!
Lucratorii care au muncit ca sclavii pe plantatiile de maslini din Portugalia au fost adusi in tara cu un autocar pus la dispozitie de Crucea Rosie

Oamenii povestesc cu groaza prin ce au trecut. Romanii care au lucrat pe plantatii de maslini in Portugalia au povestit ca munceau si cate 14 ore pe zi fara sa primeasca apa sau mancare.

Ei spun ca erau tratati mai rau ca sclavii.

"Mai lipseau biciurile, in rest erau toate conditiile pentru sclavagie", a povestit unul dintre ei.

Astfel, 52 de oameni din Suceava si Botosani au trait clipe de cosmar in Portugalia. Li s-au promis salarii de 900 de euro pe luna si cazare.

Insa atunci cand au ajuns, au fost inghesuiti cate 20 intr-o camera si pusi sa munceasca peste 12 ore pe zi fara sa fie platiti si fara sa primeasca mancare.

"Dormeam pe saltele, pe jos, la 4.30 plecam la munca. Nu aveam unde sa facem o baie, nu aveam unde sa ne spalam, unde sa incalzim si noi ceva sa mancam (...) Ne-au cerut si bani pentru cazare, in jur de 110 euro de persoana", a povestit un barbat care a muncit acolo.

Mai mult, patronul firmei, un roman de etnie roma, le-a luat actele si nu s-au mai putut intoarce acasa.

Oamenii au cerut ajutor la ambasada pentru a reveni in tara. Acum, ei vor sa ceara in justitie, daune pantronului care i-a tratat ca pe niste sclavi.

Sursa: Bună Ziua Iaşi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 22:03
480

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

astăzi, 21:22
46

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
59

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...