Botoșănenii primesc alimentele de la UE în baza cupoanelor!

Botoșănenii primesc alimentele de la UE în baza cupoanelor!
Botoșănenii care beneficiază în acest an de alimente de la Uniunea Europeană vor putea ridica produsele în baza unor cupoane pe care le primesc prin poștă.

La nivelul județului Botoșani sunt 70.000 de beneficiari ai acestor ajutoare, până acum fiind distribuite 67.000 de cupoane.

Aceste cupoane reprezintă o noutate în acest an, până acum beneficiarii alimentelor de la Uniunea Europeană mergând la punctele de distribuție și ridicând produsele, după ce erau trecuți pe o listă.

În urmă cu o săptămână, membrii Guvernului au anunţat că alimentele UE pentru persoane defavorizate, şomeri, pensionari, invalizi sau veterani de război, vor fi distribuite după 16 noiembrie, data turului II al alegerilor, dar pe baza unui cupon care va fi trimis prin Poştă încă din 22 octombrie, beneficiraii fiind astfel înştiinţaţi din timp că vor primi ajutoare.

Pentru acest an, pe lista beneficiarilor de ajutoare alimentare au fost introduse şi persoanele care primesc alocaţii pentru sprijinirea familiei.

Coşul de alimente (ulei, zahăr, făină, mălai, paste făinoase, conserve porc, vită, pate) este în valoare de 128 de lei şi va fi oferit o singură dată pe an.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dorohoianca de 10 la Bacalaureat, după contestații: „Este nevoie de foarte multă determinare”

astăzi, 18:24
122

La nivelul județului Botoșani, după rezolvarea contestațiilor, șapte candidați au obținut media 10, printre care și o elevă din Dorohoi.Anamaria-Adelina Gîrțu a învățat la ...

De sâmbătă, comunicarea hotărârilor din procesele civile se va face, din oficiu, prin e-mail

astăzi, 18:15
105

În cazul deciziilor luate de instanțele civile, comunicarea lor urmează să se facă, începând de sâmbătă, în primă fază, prin e-mail, potrivit unei legi oficializa...

Atenţionare de călătorie: În Bulgaria au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum

astăzi, 14:02
306

În Bulgaria, începând cu luna iulie, au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum (TOLL) pentru circulaţia autovehiculelor de transport marfă şi pasageri...