Botoșănenii nu se mai grăbesc să ajungă la altar!

Botoșănenii nu se mai grăbesc să ajungă la altar!
Numărul botoșănenilor care aleg să își pună pirostriile este în scădere. Potrivit lui Constantin Gabur, șeful Serviciului de Evidență a Persoanelor, în acest an s-au înregistrat 372 de căsătorii, dar numărul este cu mult mai mic comparativ cu situația de acum 5-6 ani.

Mulți dintre cei care ar dori să își întemeieze o familie se gândesc de două ori înainte de a face acest pas, preferând ca mai întâi să aibă o casă și o bază materială cu care să pornească în viața în doi. 

“Față de acum 5-6 ani numărul dosarelor este la jumătate. Probabil încep să se căsătorească cei de după anul 1990 când au început să se facă întreruperi de sarcină, de la 5.000 de nașteri pe an ajunsesem să înregistrăm vreo 3.300 de nașteri. Sunt mulți plecați în afară și probabil consideră cu după ce își fac o situație materială și își “aranjează un viitor bun după aia ar fi bine să facă și pasul spre căsătorie", a precizat Constantin Gabur.
 
Cele mai multe căsătorii sunt oficiate în lunile de vară, fiind și perioada când botoșănenii plecați la muncă peste hotare se întorc acasă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
23

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
127

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
162

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...