Botosanenii, mai sanatosi: Concediile medicale au scazut la jumatate!

Botosanenii, mai sanatosi: Concediile medicale au scazut la jumatate!

 RODICA HUTULEAC  

Reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate sustin ca, odata cu introducerea noilor reglementari in ceea ce priveste eliberarea concediilor medicale, dar si controalele efectuate de Casa, au dus la o injumatatire a numarului acestor concedii.

Astfel, daca in perioada iunie 2009 - iunie 2010 numarul concediilor medicale prescrise la nivelul judetului Botosani a fost peste 40.000, in perioada similiara din 2010-2011, numarul acestora s-a redus, depaseste cu putin 24.000.

Presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate spune ca aceasta reducere duce in primul rand la o economie a fondurilor la bugetul asigurarilor sociale de jumatate si in al doilea rand vine in beneficiul angajatorilor.

"Numarul de concedii medicale aproape s-a injumatatit la noi, ceea ce duce la o cheltuire mai eficienta a banului, dar si la faptul ca agentii economici sunt foarte multumiti ca reusesc sa isi desfasoare activitatea in conditii absolut corecte. Nu era problema ca angajatii erau in concediu medical, pentru ca plata se facea tot de catre Casa, problema era ca jumatate din angajati erau in concediu medical si angajatorii nu aveau cu cine sa isi desfasoare activitatea. Din punctul de vedere al Casei era ca se consumau fonduri, pe concedii medicale, care s-au dovedit ca nu erau absolut corect eliberate", a spus Rodica Hutuleac, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Botosani.

Sefa Casei de Asigurari spune ca institutia pe care o conduce este cu plata la zi a cererilor de rambursare pentru concediile medicale.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
116

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
881

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
413

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...