Botosanenii la miting: Multi chemati, putini in strada! FOTO

Botosanenii la miting: Multi chemati, putini in strada! FOTO
Cateva zeci de protestatari s-au adunat in fata Prefecturii Botosani, acestia provenind din domeniul sanitar, administratie publica, APIA, Politie sau invatamant.

Revendicarile privesc  in special drepturile salariale. Liderul Cartel Alfa, Marius Orosanu, spune ca oamenii au iesit in strada pentru ca "actualul Guvern nu si-a onorat promisiunile lansate cand era in opozitie si procedeaza la fel ca celelalte guverne". Mai mult, s-a esalonat plata anumitor drepturi salariale castigate in instanta.

Mitingul, programat sa aiba loc intre orele 16.15-17.45, în faţa Prefecturii şi a Consiliului Judeţean Botoşani, este organizat de către Cartel ALFA Botoşani, impreună cu Blocul Naţional Sindical (B.N.S.) Botoşani şi Uniunea Judeţeană a Sindicatelor Democratice Botoşani.
 
Mitingul se va desfăşura după urmatorul program:
 
ora 16.15 - 16.30: adunarea manifestanţilor în Piata Revolutiei Botosani;
 
ora 16.30 - 17.30: miting în fata Prefecturii Botosani si a Consiliului Judetean;
 
ora 17.30 -17.45: încheierea mitingului, dispersarea participantilor.
 
Potrivit sindicalistilor, scopul principal al mitingului îl constituie necesitatea de a reaminti guvernanţilor că sunt în slujba , a românilor şi nu a grupurilor financiare internaţionale.

UPDATE, ora 16.55: In mijlocul protestatarilor se afla si prefectul de Botosani, Adrian Constantinescu. "Domnule prefect, ramaneti cu noi, nu mai urcati sus", i-au transmis botosanenii. "Am vrut sa ascult revendicarile oamenilor si problemele pe care le au. Ii voi invita la discutii", a declarat reprezentantul Guvernului.


















 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Cum alegi tricoul perfect

astăzi, 16:15
21

Chiar dacă vremea de afară momentan nu este extrem de călduroasă, primăvara s-a instalat deja și este timpul să vorbim despre ținutele de primăvară. Fie că alegi să porți un tricou Guess,...

30 de ani de la moartea actorului din Dorohoi care a făcut istorie în teatru și film!

astăzi, 15:43
116

Ştefan Tapalagă s-a născut pe 4 aprilie 1933, la Dorohoi, oraș unde a urmat școala primară și liceul. În 1961 a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică &qu...

Muzeograf din Botoșani, la protestul de la București: ”E destul! Totuși, eu când?”

astăzi, 14:57
52

Ce i-a supărat o dată în plus a fost o ordonanță de urgență emisă în ultimele zile ale lui 2023, care mărea salariile din educație, pe fondul inflației sporite și în urma ...