Botoşănenii îşi vând ilegal animalele: Niciun obor din judeţ nu are autorizaţie, avertizează şefa DSVSA!

Botoşănenii îşi vând ilegal animalele: Niciun obor din judeţ nu are autorizaţie, avertizează şefa DSVSA!
Animalele care se vând în prezent în târgurile de pe raza județului Botoșani se comercializează ilegal, atrage atenția Minodora Vasiliu, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentară.

Potrivit acesteia, la ora actuală niciun obor din județ nu este autorizat. Directorul DSVSA spune că în lipsa acestei autorizări medicii veterinari nu pot elibera documentele necesare pentru mișcarea animalelor.

"Astăzi, în data de 21 noiembrie, județul Botoșani este un județ care nu are niciun obor autorizat. Autorizarea oborului este în funcție de îndeplinirea condițiilor pe care trebuie să le facă primăria sau al cui este oborul respectiv, a agentului economic, dacă este privat. Colegii mei concesionari nu pot emite documente sanitar-veterinare pentru ca oamenii din mediul rural să poată să își vândă animalele în târguri și oboare, având în vedere că nu avem niciun târg înregistrat. Rog pe domnii primari să își revizuiască bugetul și să își îndrepte atenția spre aceste oboare, să le putem autoriza, pentru ca cei din teritoriu să poată să își vândă animalele, altfel nu este permis să vândă niciun animal pe aceste oboare și dacă se vând se vând în condiții ilegale pentru că medicii veterinari concesionari nu pot emite documente de mișcare. Trebuie să înțeleagă că și aceste oboare fac parte din gestiunea lor, că trebuie să asigure corect un mers al lucrurilor și pe partea aceasta și că o fac pentru comunitate. Vom avea probleme când oamenii vor veni și vor spune că nu pot vinde animale", a spus Minodora Vasiliu.

Șefa DSVSA face un apel la primari să înceapă demersurile pentru autorizarea acestor oboare, pentru a se putea intra în legalitate, în caz contrar se vor face controale împreună cu Poliția și cu cei de la Seviciul Antifraudă din cadrul DSVSA Botoșani.
 
"Nu aș vrea să se mai vândă animale pentru că se vând în condiții ilegale, vom interveni și cu poliție și cu colegii de la antifraudă de la direcție, și nu vreau lucrurile acestea. Vreau să avem liniște să se desfășoare lucrurile în mod civilizat, normal, legal", a completat Minodora Vasiliu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
89

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
148

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
24

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...