Botoşănenii căzuţi la datorie, comemoraţi de conducerea MAI

Botoşănenii căzuţi la datorie, comemoraţi de conducerea MAI
  În prezenţa viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA, joi, 29 mai a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne, s-a desfăşurat Apelul Solemn, ceremonial militar şi religios dedicat cinstirii memoriei celor căzuţi la datorie.

În cadrul Apelului Solemn au fost omagiaţi angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, ofiţeri, subofiţeri şi agenţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţiei Române, Jandarmeriei Române şi ai Poliţiei de Frontieră, care şi-au pierdut viaţa în timpul executării misiunilor.

  Ceremonialul, organizat în contextul celebrării Zilei Eroilor în România, reprezintă un prilej de pomenire şi comemorare în cinstea tuturor eroilor care au făcut dovada sacrificiului suprem.

“Eroilor neamului le datorăm respect și pioasă aducere aminte. Ei sunt cei care au clădit această țară. Ei sunt cei care au definit valorile națiunii noastre. Îi onorăm astăzi pe eroii români care s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei, credinței strămoșești, pentru integritatea teritorială, libertatea și independența României. Astăzi îi omagiem pe eroii acestei țări, pe cei care, prin sângele lor, au făcut să crească și să se maturizeze lăstarii integrității, unității și libertății întregii țări. Pentru aceasta, România nu îi va uita niciodată.(...) Cei ale căror nume le-ați auzit rostite astăzi, aici, sunt eroii României – polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră – oameni din Ministerul Afacerilor Interne. Ei au avut puterea de a-și face datoria până la capăt și au dat jertfa supremă pentru neamul românesc, pentru demnitatea acestei națiuni, pentru viitorul copiilor noștri într-o lume mai sigură și mai bună. Slavă eroilor noștri! Fie ca faptele lor să fie un exemplu și călăuză pentru activitatea noastră! – a declarat viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA.

Unul dintre botoşănenii comemoraţi este Sublocotenent (p.m.) Patache Constantin care a decedat în data de 29 decembrie 2011, la numai 49 de ani, după ce a suferit un atac cerebral în timpul unei misiuni de stingere a unui incendiu la o gospodărie.

Sublocotenentul (p.m.) Loghin Marius a decedat la data de 17 septembrie 2010, la numai zece zile după ce a împlinit vârsta de 32 de ani, în timp ce încerca să salveze viața unui tânar de 29 de ani, blocat într-un bazin de captare a apei. Absolvent al Colegiului Național A.T. Laurian din Botoșani, sublocotenentul (p.m.) Loghin Marius era angajat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Nicolae Iorga al Județului Botoșani din anul 2006.

Sublocotenentul (p.m.) Ciobanu Adrian a decedat la data de 21 ianuarie 2010, în timp ce încerca să asigure protecția armamentului și bunurilor subunității, el fiind comandantul pazei respectivei unități. Intrase în slujba cetățenilor în septembrie 2006, ca servant – pompier în cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
129

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
495

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
195

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...