Botoşănenii căzuţi la datorie, comemoraţi de conducerea MAI

Botoşănenii căzuţi la datorie, comemoraţi de conducerea MAI
  În prezenţa viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA, joi, 29 mai a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne, s-a desfăşurat Apelul Solemn, ceremonial militar şi religios dedicat cinstirii memoriei celor căzuţi la datorie.

În cadrul Apelului Solemn au fost omagiaţi angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, ofiţeri, subofiţeri şi agenţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţiei Române, Jandarmeriei Române şi ai Poliţiei de Frontieră, care şi-au pierdut viaţa în timpul executării misiunilor.

  Ceremonialul, organizat în contextul celebrării Zilei Eroilor în România, reprezintă un prilej de pomenire şi comemorare în cinstea tuturor eroilor care au făcut dovada sacrificiului suprem.

“Eroilor neamului le datorăm respect și pioasă aducere aminte. Ei sunt cei care au clădit această țară. Ei sunt cei care au definit valorile națiunii noastre. Îi onorăm astăzi pe eroii români care s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei, credinței strămoșești, pentru integritatea teritorială, libertatea și independența României. Astăzi îi omagiem pe eroii acestei țări, pe cei care, prin sângele lor, au făcut să crească și să se maturizeze lăstarii integrității, unității și libertății întregii țări. Pentru aceasta, România nu îi va uita niciodată.(...) Cei ale căror nume le-ați auzit rostite astăzi, aici, sunt eroii României – polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră – oameni din Ministerul Afacerilor Interne. Ei au avut puterea de a-și face datoria până la capăt și au dat jertfa supremă pentru neamul românesc, pentru demnitatea acestei națiuni, pentru viitorul copiilor noștri într-o lume mai sigură și mai bună. Slavă eroilor noștri! Fie ca faptele lor să fie un exemplu și călăuză pentru activitatea noastră! – a declarat viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA.

Unul dintre botoşănenii comemoraţi este Sublocotenent (p.m.) Patache Constantin care a decedat în data de 29 decembrie 2011, la numai 49 de ani, după ce a suferit un atac cerebral în timpul unei misiuni de stingere a unui incendiu la o gospodărie.

Sublocotenentul (p.m.) Loghin Marius a decedat la data de 17 septembrie 2010, la numai zece zile după ce a împlinit vârsta de 32 de ani, în timp ce încerca să salveze viața unui tânar de 29 de ani, blocat într-un bazin de captare a apei. Absolvent al Colegiului Național A.T. Laurian din Botoșani, sublocotenentul (p.m.) Loghin Marius era angajat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Nicolae Iorga al Județului Botoșani din anul 2006.

Sublocotenentul (p.m.) Ciobanu Adrian a decedat la data de 21 ianuarie 2010, în timp ce încerca să asigure protecția armamentului și bunurilor subunității, el fiind comandantul pazei respectivei unități. Intrase în slujba cetățenilor în septembrie 2006, ca servant – pompier în cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime este recunoscător: ”M-a salvat Mailat, minunea asta de copil!” / ”Cu Andone și cu echipa asta mă luptam la orice loc!”

astăzi, 08:08
67

FC Botoșani a trecut de Dinamo, scor 2-1, după un meci nebun. Prima repriză a durat mai bine de o oră, iar în ea Dinamo și-a dat un autogol, a marcat de două ori, dar doar o reușită a fo...

Viața cruntă a unei bunici din Botoșani: ”Oamenii bolnavi nu merită să fie umiliți astfel!” (Foto)

astăzi, 07:42
269

Bătrâna are nevoie de alimente, scutece cu scai mărimea L, produse de igienă (mai ales șervețele umede), haine lejere din bumbac XL (mai ales pantaloni), un pat medical electric sau orice p...

Andone, după victoria cu Dinamo: ”Atmosfera a fost extraordinară. Le mulțumesc suporterilor!”

astăzi, 07:16
221

Antrenorul echipei FC Botoșani, Bogdan Andone, în vârstă de 49 de ani, a oferit câteva cuvinte la finalul meciului.”Dumnezeu ne-a dat punctele înapoi!”&bd...