Botosanenii au inceput sa reclame bancile la OJPC!

Botosanenii au inceput sa reclame bancile la OJPC!

 In urmatoarea perioada, se asteapta o crestere a numarului de reclamatii la adresa bancilor  

In ultima saptamana, tot mai multi botosaneni reclama cresterile exagerate de dobanzi la credite. Un consumator a reclamat Banc Post-ul ca, in numai doi ani, de cand a contractat creditul, dobanda si rata de administrare i s-au marit de cel putin sase ori, ajungand de la o rata lunara de 290 de lei la 458,59 de lei.

Si totusi, bancile au acoperire in contractele pe care le-au incheiat la contractarea creditelor. Iar daca beneficiarii nu citesc cu atentie clauzele contractului si nu stiu ce semneaza, bancile pot creste atat dobanda, cat si comisionul de administrare ori de cate ori vor.

Insa, pentru a pune in aplicare acest lucru, trebuie sa isi informeze clientii, printr-o notificare pe care o trimit acasa. Chiar si in aceste conditii, oamenii se arata extrem de nemultumiti.

Asa cum i s-a intamplat unei botosanence care s- a trezit ca rata pe care trebuie sa o plateasca la Banc Post a crescut in ultimii doi ani de cel putin 6 ori! Nemultumita, femeia s-a adresat Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor.

Mihai Turcanu, inspector sef OJPC: Una dintre reclamatiile care ne-a atras atentia, si nu stim exact daca o sa se adevereasca, este semnata Ceica Silvia, care reclama ca in doi ani rata i s-a marit de 6 ori, si comisionul de administrare asemenea. Deci, de la 332 roni, la un moment dat a ajuns la 458 de roni.

Nu este singura astfel de reclamatie inregistrata la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor. In doar o saptamana, sapte botosaneni s-au plans de faptul ca tebuie sa plateasca mai mult la banci.

Mihai Turcanu spune insa ca aceste reclamatii nu se pot rezolva la Botosani.

Mihai Turcanu, inspector sef OJPC: Tinand cont ca bancile din municipiul Botosani si din judetul Botosani nu au personalitate juridica si sediul central este de regula la Bucuresti, tinem legatura cu ANPC-ul.

Inspectorul sef al OJPC Botosani crede ca in urmatoarea perioada numarul reclamatiilor va creste considerabil.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
108

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
65

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
199

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...