Botosaneni salvati pe Muntele Rarau, in zona Moara Dracilor!

Botosaneni salvati pe Muntele Rarau, in zona Moara Dracilor!
Clipe de groază pentru un grup de turişti, printre care se aflau şi botoşăneni, izolat pe munte, într-o zonă extrem de periculoasă, în condiţiile unei ploi torenţiale! În sprijinul lor au venit pompierii, jandarmii şi salvamontiştii suceveni. Pompierii au folosit costumele lor de protectie pentru a-i incalzi pe copii si pe parintii acestora.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi, pe un traseu montan din judeţul Suceava, care duce spre Vârful Rarău, printre stânci impresionante ca dimensiune şi ca formă, zonă cunoscută sub numele de Moara Dracilor.

Grupul de turişti era format din 4 adulţi şi 7 copii, cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, din judeţele Iaşi, Vaslui şi Botoşani.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava informează că turiştii urcau pe cursul unui fir subţire de apă. Ploaia i-a surprins pe turişti în vîrf, iar aceştia nu puteau coborî din cauză că nivelul apei începuse să crească. Salvatorii ajunşi la faţa locului, în urma unui apel la 112, au asigurat zona şi i-au preluat pe turişti unul câte unul până la baza traseului, cu ajutorul unui dispozitiv din cordiţe şi brâie. Pompierii au folosit costumele lor de protecţie pentru a-i încălzi pe copii şi pe însoţitorii acestora, având în vedere că ploaia le-a udat hainele până la piele.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
340

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
366

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
220

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...