Botosaneni "cazati" in puscariile din strainatate. Vezi tarile in care acestia sunt arestati sau retinuti!!

Botosaneni "cazati" in puscariile din strainatate. Vezi tarile in care acestia sunt arestati sau retinuti!!
Zeci de botosaneni care au plecat peste hotare au fost "cazati" de autoritatile straine in spatele gratiilor, dupa ce au fost prinsi savarsind diverse infractiuni.

Fie ca au plecat la munca in strainatate, insa odata ajunsi acolo s-au reorientat, fie inca de acasa au avut un plan bine pus la punct si singurul lor scop a fost sa obtina bani pe cai necinstite, cei prinsi pe picior gresit au fost trimis direct la inchisoare, unii dintre ei avand de ispasit pedepse chiar si de 10-15 ani.

Potrivit datelor Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Botosani, in anul 2011, 109 botosaneni erau arestati sau retinuti in straintate.

"Noua ni se comunica tara, locul de detentie sau de retinere, la o parte ni se comunica si infractiunile, la o parte nu. Este o procedura in momentul in care este retinuta sau arestata o persoana, trebuie anuntati membrii familiei. Este foarte mare numarul celor arestati sau retinuti in straintate, in anul 2011", a declarat comisarul-sef Viorel Gaidur, seful Serviciului de Pasapoarte Botosani.

Faptele pentru care botosanenii au ajuns in spatele gratiilor sau sunt judecati, in stare de retinere, sunt dintre cele mai diverse, de la furturi auto sau chiar din biserici, pana la inselaciune, ultraj, vatamari corporale sau conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

Cei mai multi botosaneni arestati/retinuti sunt in Italia (27), Cipru (18), Franta (15), Grecia (11) si Spania (8).

Alte tari in care au fost prinsi botosaneni comitand infractiuni sunt Anglia (7), Polonia (6), Belgia (4), Austria (3), Suedia (2), Ungaria (2) si cate unul in Brazilia, Columbia, Cehia, Germania, Turcia si Ucraina.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
185

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
187

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
269

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...