Botoşăneni prinşi la pescuit cu unelte interzise

Botoşăneni prinşi la pescuit cu unelte interzise
Politistii de frontiera au depistat trei barbati care pescuiau in raul Prut cu plase de tip monofilament, unelte interzise de lege.

La sfarsitul saptamanii trecute, politisti de frontiera din cadrul Biroului CMIIT al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani - ITPF Iasi, in cooperare cu politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Stanca, au organizat o actiune specifica, pe linia combaterii braconajului piscicol. 

Astfel pe timpul misiunii desfasurate cu o ambarcatiune din dotarea Sectorului Politiei de Frontiera Stanca au depistat, pe directia localitatii de frontiera Sadoveni, trei persoane de sex masculin Jan D., in varsta de 44 ani, Alexandru D., in varsta de 19 ani si George C., in varsta de 23 ani, toti domiciliati pe raza judetului Botosani, care desfasura activitati de pescuit comercial, in raul Prut, din doua ambarcatii din fibra de sticla, cu ajutorul a doua plase de tip monofilament, cu care capturasera cantitatea de 38 kilograme de peste, diferite specii.

Intreaga cantitatea de peste a fost redata habitatului piscicol natural, cele doua plase de tip monofilament au fost ridicate in vederea confiscarii, iar politistii de frontiera efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament.

Sursa: Bună Ziua Iaşi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
314

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
333

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
203

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...