Botoşăneni prezenţi pe Facebook! Municipiul Botoşani are peste 74 de mii de conturi active!

Peste tot îi vedem cu nasul în smartphone, conectaţi nu la lumea din imediata apropiere ci la întreaga lume aflată la distanţă de un swipe. Vârsta nu mai reprezintă un criteriu, botoşăneni de toate vârstele fiind posesori de conturi pe Facebook, devenită în ultimii ani cea mai mare reţea de socializare.

Botoşăneni prezenţi pe Facebook! Municipiul Botoşani are peste 74 de mii de conturi active!

În 2009, Facebook începe să fie popular şi în România, detronând până la dispariţie Hi5. În septembrie 2009, Facebook ajunsese la peste 400.000 de români. Opt ani mai târziu, Facebook a ajuns la un număr de 9,6 milioane de conturi numai în România, cele mai mult fiind localizate în Bucureşti.

Municipiul Botoşani se află însă în prima jumătate a clasamentului aglomerărilor urbane ca număr de utilizatori. Vorbim de 74.050 de conturi înregistrate pe municipiul Botoşani, reprezentând 0,8% din totalul conturilor înregistrate pe ţara noastră, în condiţiile în care în întreg judeţul avem 129.740 de conturi. În regiunea Moldovei, avem mai mulţi utilizatori decât Vaslui, însă mai puţini decât Iaşi şi Suceava. Statisticile au fost puse la dispoziţie de Facebrands.ro şi Facebrands PRO, serviciile de monitorizare şi analiză a activităţii pe Facebook în România.

Potrivit acestora, cei mai mulţi utilizatori botoşăneni sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 25- 34 de ani, care reprezintă 24,46% din totalul utilizatorilor din judeţ. Aceştia sunt urmaţi de tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 ani, care acoperă un procent de 23,02%. Imediat după, apare segmentul persoanelor cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani, cu 20,14%.

În statistici apar şi extremele: 2,3% dintre utilizatorii botoşăneni sunt persoane trecute de 65 de ani, în timp de 10,79% este segmentul copiilor cu vârste între 13 şi 17 ani. Nu apar în statistici copii mai mici de 13 ani care, deşi au conturi de Facebook, nu ar avea voie, potrivit regulamentului de funcţionare a platformei, să fie prezenţi pe reţea. Cele mai multe conturi, la nivelul judeţului Botoşani, aparţin femeilor, cu 52,17%, în timp ce bărbaţii ocupă 47,83% din segment.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
830

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
192

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
481

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...