Botoșăneni la spital, după ce au fost atacați de cocoși, lilieci, ploșnițe sau porci!

Aproape 300 de botoșăneni au ajuns la spital acuzând faptul că au fost mușcați de diferite viețuitoare, în ultimele trei luni de zile.

De la începutul lunii mai și până în prezent, în Serviciul UPU – Pediatrie s-au prezentat 91 de copii mușcați de diferite animale.

În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, medicii susțin că numărul pacienților care s-au prezentat în serviciul de urgență de la Pediatrie este mai mic.

 

Atacați de cocoși, lilieci, ploșnite sau porci

De asemenea, din totalul de aproximativ 300 de pacienți, 208 sunt adulți și au fost mușcați de cele mai neobișnuite animale.

De exemplu, anul acesta au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani doi pacienți atacați de... cocoși. Altul s-a prezentat cu o mușcătură de porc și unul cu mușcătură de șobolan

Și anul trecut au fost cazuri mai neobișnuite. Un botoșănean a ajuns la urgențe, după ce a fost mușcat de un... liliac, iar altul de... ploșniță. De asemenea, un cetățean s-a ales cu o mușcătură de la un cal și unul de la șobolan. Prezentându-se în serviciul de urgență, pacienții au primit îngrijirile necesare, inclusiv vaccinul aferent.

Cei mai mulți botoșăneni care au ajuns la spital de la începutul lunii mai 2025 și până în prezent, mai precis 108, au fost mușcați de câine, iar 46 au venit cu mușcătură de pisică.

Menționăm că, anul acesta, un bărbat din județul Iași a murit, după ce a fost mușcat de un câine fără stăpân în luna februarie și nu a primit tratamentul necesar. Acesta este primul caz de deces provocat de rabie în România înregistrat în ultimii 13 ani.

Într-un caz similar, relatat recent, un bărbat din Olt a fost aproape de moarte după ce a fost zgâriat de o pisică și a ignorat incidentul, ajungând la spital în stare gravă, cu simptome de rabie. De asemenea, în 2024, în județul Botoșani, un câine vagabond purtător de rabie a mușcat două persoane, declanșând o alertă sanitară.

Rabia este o boală virală extrem de gravă, cu evoluție fatală în absența tratamentului imediat. Vaccinul antirabic trebuie administrat în cel mult 48 de ore de la contactul cu animalul suspect.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tanczos Barna anunță că reforma pensiilor speciale va fi inclusă în pachetul 3 de măsuri: „Va crește vârsta de pensionare imediat!”

astăzi, 19:50

Vicepremierul Tanczos Barna a afirmat, marţi, că reforma pensiilor speciale va fi inclusă în al treilea pachet de măsuri fiscale. El precizează că vârsta de pensionare va creşte pen...

Copiii au învățat că „Siguranța nu intră în vacanță”, alături de pompierii botoșăneni! (Foto)

astăzi, 19:00

Vacanța de vară este, pentru mulți copii, un prilej de joacă și relaxare. Pentru pompierii militari este o oportunitate de a le vorbi celor mici despre prevenire, siguranță și responsabilitate...

Activități preventive desfășurate de polițiștii botoșăneni în cadrul campaniei naționale „Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”! (Foto)

astăzi, 18:20

Polițiștii de siguranță școlară continuă Campania Națională ”𝐃𝐨𝐫𝐢𝐧𝐭̦𝐞 𝐢̂𝐧𝐝𝐞𝐩𝐥𝐢𝐧𝐢𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐯𝐚̂𝐫𝐬𝐭𝐞 𝐩𝐨...