Botosaneni inventivi pe sosele europene

Botosaneni inventivi pe sosele europene
Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere si Inmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Botosani a facut publice trei cazuri in care botosanenii au profitat de faptul ca permisul de conducere romanesc este recunoscut in toate tarile Comunitatii Europene, iar preschimbarea acestuia se poate efectua oriunde pe teritoriul statelor UE fara a sustine un test ori un examen.

Astfel, doi botosaneni, desi aveau permis romanesc, l-au declarat pierdut pentru a obtine si un permis de conducere strain din Italia si, respectiv, Elvetia, ideea fiind aceea de a nu ramane in pana de permise, in cazul in care ii este suspendat, retinut sau anulat unul dintre ele.

Un alt caz depistat de autoritati in urma unor verificari incrucisate il reprezinta cel al unui tanar de 26 de ani care, desi nu detinea permis de conducere, nici nu avea intentia de a face scoala de soferi.

In toate cele trei cazuri a fost intocmita documentatia si inaintata spre a fi solutionata, serviciilor specializate din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Botosani, a declarat comisar Danut Ciubotaru, seful SPCRPCIV Botosani.

Conform reprezentantilor Serviciului de Permise, cei trei botosaneni sunt Slabu Ioan, din municipiul Botosani, de 46 de ani, care si-a preschimbat permisul de conducere in Elvetia; Paveliuc Iulian, din municipiul Botosani, 35 de ani, care si-a preschimbat permisul de conducere in Italia. Ambii au solicitat in strainatate preschimbarea documentelor romanesti cu similare straine, apoi au declarat in fals pierderea permisului romanesc si au obtinut al doilea permis.

Cel de-al treilea este Molofei Mugurel Cornel, din municipiul Botosani, de 26 de ani, acesta falsificand un permis de conducere valabil pentru categoriile B,C,E pe teritoriul Republicii Elene, pe care l-a prezentat autoritatilor din tara respectiva pentru a fi preschimbat, devenind astfel posesorul unui permis de conducere grecesc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
11

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
128

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
119

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...