Botoşăneni condamnaţi pentru contrabandă cu ţigări!

Trei botoşăneni, tată, fiică şi ginere, îşi vor căuta de lucru, neremuneraţi, la Casa de Pensii, la Muzeul Judeţean, la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, la Spitalul Mavromati sau la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian", pentru a-şi ispăşi pedeapsa dispusă de instanţă într-un dosar de contrabandă.

Anul trecut, Stelian P., de 30 de ani, Lăcrămioara P., de 29 de ani şi Petru T., de 62 de ani, au fost prinşi de anchetatori în plină afacere de contrabandă cu ţigări pe care le aduceau din Republica Moldova şi le trimiteau în Irlanda sau în Italia. Ţigările erau aduse în ţară la pe Stânca-Costeşti, de către Stelian P., ginerele, care valorifica informaţiile obţinute de o barmaniţă ce ştia turele vameşilor mai "indulgenţi".

Pachetele de ţigări erau preluate de soţia bărbatului, care le depozita la locuinţa tatălui ei. Împachetate, ţigările erau livrate în Italia şi Irlanda, prin intermediul unei firme de transport din Suceava, care transporta pachetele ascunse în pereţii unor lăzi frigorifice. Cam un an a durat toată "afacerea", până când poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au aflat de ea şi au obţinut permisiunea unor interceptări telefonice, cei trei fiind surprinşi în timp ce negociau preţurile şi loturile.

În februarie anul trecut, anchetatorii au organizat percheziţii la domiciliul supecţilor, ocazie cu care au avut parte şi de o experienţă tragi-comică. Dându-şi seama că deţin dovezi ale traficului, cei doi tineri au ascuns în ghiozdanul copilului trei agende cu situaţia exactă a celor care făceau comenzi de ţigări, numărul de pachete trimise acestora precum şi banii încasaţi. Numai că ghiozdanul copilului a picat în mâna poliţiştilor, astfel că cei doi tineri au fost nevoiţi să recunoască tot, ba chiar au şi achitat toate obligaţii fiscale către stat.

Cei trei "afacerişti" au fost condamnaţi definitiv de judecătorii Curţii de Apel Suceava la câte trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere sub acuzaţia de contrabandă în formă calificată. Ei vor fi supuşi unor termene de supraveghere de trei ani, timp în care vor trebui să respecte o serie de măsuri, printre care şi obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, timp de 80 de zile, la instituţii de cultură sau socio-medicale.

 

Spune-ne opinia ta