Botoşăneni condamnaţi pentru afaceri cu droguri! 8 kg de cannabis, ridicate la percheziţii!

Botoşăneni condamnaţi pentru afaceri cu droguri! 8 kg de cannabis, ridicate la percheziţii!
Cinci botoşăneni au fost condamnaţi, miercuri, după ce au fost trimişi în judecată de DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional organizat. Aceştia au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Iaşi, sentinţa fiind dispusă de judecătorii de la Tribunalul Iaşi.

Cea mai mare pedeasă, de trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, a primit-o Dan Constantin Vîrlan, în vârstă de 22 de ani, din satul Româneşti.

Un alt bărbat care făcea parte din grupare, Andei George Simion, din Focşani, a primit trei ani de închisoare cu executare. La doi ani şi cinci luni de închisoare cu executare a fost condamnat un alt botoşănean, Marinică Cotloană, de 34 de ani din Româneşti, în timp ce Cezar Vârlan, de 46 de ani, din aceeaşi localitate a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

Traian Sergiu Murariu, din Botoşani, a fost condamnat la doi ani şi două luni de închioare cu suspendare, cea mai mică pedeapsă primind-o Simion Cornelia, respectiv an şi opt luni de închisoare cu suspendare.

Instanţa a dispus şi confiscarea drogurilor găsite asupra lor sau la domiciliu, instalaţii indoor pentru cultivarea canabisului, precum şi suma de 6.250 de lei rezultată din vânzarea drogurilor. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. 

Gruparea a fost anihilată în anul 2015, în urma unor descinderi ale DIICOT Iaşi. (Vezi AICI întreaga sentinţă)

Potrivit anchetatorilor, din cercetări a reieşit că, în luna februarie 2015, membrii grupului infracţional organizat ar fi cultivat cannabis, pe raza localităţii Româneşti, judeţul Botoşani, în scopul comercializării drogurilor în municipiul Iaşi, precum  şi în  alte localităţi din ţară.

În urma  percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate 8 kilograme de cannabis şi a fost depistată o cultură indoor de cannabis, cu sisteme complete de întreţinere, preparare, instalaţii de iluminat, de filtrare a aerului, de umidificare, de irigare programată, de reflectare a luminii, de ermetizare şi de încălzire. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum recunoști roșiile injectate din piețe și din magazine. Semnele distincte la care să fii atent

astăzi, 08:48
6

Deși roșiile injectate pot părea a fi sănătoase și delicioase, ele pot conține aditivi și substanțe chimice periculoase, scrie ziaruldeiasi.ro. În consecință, este important să recun...

Bogdan Andone, după meciul pierdut la Galați: „Dumnezeu ne-a mai dat o șansă!”

astăzi, 08:22
148

Cu o victorie la Galați, FC Botoșani s-ar fi salvat direct de la retrogradare. Nu s-a întâmplat, echipa lui Bogdan Andone a fost răpusă de Oțelul și va disputa o „dublă”...

Magistrații i-au micșorat pedeapsa unui botoșănean care și-a batjocorit fosta soție!

astăzi, 07:52
108

Curtea de Apel Suceava a admis apelul inculpatului Ioan P. împotriva sentinței penale prin care Judecătoria Botoșani l-a condamnat la 7 ani și 4 luni de închisoare pentru săvâr...