Botoșăneni amendați de polițiști, după ce au provocat scandal în stradă cu vecinii

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au desfășurat activități pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru combaterea faptelor antisociale.

Forțele de ordine au intervenit la 52 de evenimente, 47 dintre acestea fiind sesizate prin apel la 112.

În urma activităților desfășurate, pe raza întregului județ, au fost aplicate 138 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 50.000 de lei și au fost reținute 13 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare. 

„Atragem atenția asupra modului de respectare a normelor de conviețuire socială și a drepturilor și libertăților celorlalți. Adresare de injurii sau expresii jignitoare unei alte persoane, în public sau provocarea de scandal în locurile publice, constituie contravenții si se pot sancționa cu amendă în cuantum de până la 1.000 de lei”, a precizat agent principal de poliție Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

În cursul zilei de ieri, o persoană a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 400 de lei, pentru adresare de injurii și provocare de scandal, în urma unor neînțelegeri avute cu vecinii, pe drumul public din localitatea de domiciliu.

Alte 6 persoane au fost sancționate pentru aceleași fapte, cu amendă în valoare totală de peste 1.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Focar de pestă porcină confirmat într-o comună din Botoșani, autorități băgate în ședință! (foto, video)

Tuesday, 8 October 2024

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, a anunțat prezența unui focar de pestă porcină la două exploatații de porci din comuna Corni. Ovidiu Aionițoaie, directorul adjunct al Direcție...

Șefa UPU Botoșani, avertisment pentru personalul sanitar: „Trebuie să facem o investiție în comportament” (video)

Tuesday, 8 October 2024

Atitudinea cadrelor medicale față de pacienți a fost dintotdeauna o problemă dezbătută în spațiul public. Lucrurile s-au accentuat din luna august a anului 2023, atunci când Alexand...

Asistenții din școlile postliceale, slab pregătiți pentru muncă. Medic din Botoșani: „Trebuie să le dăm o șansă și să îi creștem” (Video)

Tuesday, 8 October 2024

Cel puțin asta afirmă medicii șefi de secție din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani. Dr. Ramona Guraliuc, șefa UPU-SMURD, susține că învățământul &...