Botoșăneni aflați în nevoie, ajutați de statul român

Aceste ajutoare au fost aprobate pentru familii și persoane singure care se confruntă cu riscul excluziunii sociale.

Botoșăneni aflați în nevoie, ajutați de statul român

   Foto: Turn TV

Astăzi, 6 noiembrie 2023, mai mulți beneficiari cu domiciliul în municipiile Botoșani și Dorohoi, orașul Flămânzi și localitățile Cristești, Cristinești, Drăgușeni, Durnești,  Hilișeu-Horia, Manoleasa și Șendriceni au intrat în posesia unor sume cuprinse între 2.000 și 5.000 de lei, reprezentând ajutoare de urgență, acordate de Guvernul României, la propunerea Ministerului Muncii şi Solidarității Sociale.

”Urmare a propunerilor întocmite de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Botoșani, pe baza anchetelor sociale efectuate în colaborare cu autoritățile locale, prin H.G 1016/27.10.2023, s-a aprobat un număr de 25 ajutoare de urgență în sumă totală de 77.500  de lei, potrivit reprezentanților instituției.

Aceste ajutoare au fost aprobate pentru familii și persoane singure care se confruntă cu riscul excluziunii sociale și au situaţii deosebite precum:

  • locuințe distruse de  incendii și alte fenomene extreme;
  • probleme grave de sănătate care necesită tratamente medicale de durată și intervenții chirurgicale costisitoare.

În temeiul art. 28 alin. (1) din Legea nr.  416/2001 privind venitul minim garantat cu modificările şi completările ulterioare, respectiv ale art. 37-40 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 50/2011, cu modificările si completările ulterioare, la propunerea Ministerului Muncii şi Solidarității Sociale, Guvernul poate dispune acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate datorate calamităţilor naturale, incendiilor, accidentelor, precum şi pentru alte situaţii deosebite datorate stării de sănătate ori altor cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

În vederea ameliorării situației socio-materiale, de locuit și de sănătate ale acestora,  în funcție de situație și criteriile stabilite de lege, cuantumurile ajutoarelor sunt cuprinse între 2.000  și 5.000 de lei.

În acest an, AJPIS  Botoșani a mai plătit ajutoare de urgență unui număr de 44 persoane și familii singure în sumă totală de 142.500 de lei, așa cum se arată în comunicatul instituției.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...