Botosaneanul Ovidiu Cernauteanu si Paula Seling reprezinta Romania la Eurovision! - VIDEO

Botosaneanul Ovidiu Cernauteanu si Paula Seling reprezinta Romania la Eurovision! - VIDEO

 OVIDIU CERNAUTEANU si PAULA SELING  

In momentul castigarii finalei de sambata seara, Ovi si-a salutat urbea natala, Botosani! Romania a ales, sambata seara, piesa care o va reprezenta la finala Eurovision 2010 de la Oslo, Norvegia. 16 concurenti au ajuns in finala nationala, care a fost transmisa in direct de TVR 1.

Pe primul loc, la voturile publicului, dar si la aprecierile juriilor nationale, a fost melodia Playing with Fire, interpretata de Paula Seling & Ovi Cernauteanu. A doua clasata a fost Save Their Lives, interpretata de Luminita Anghel, Tony Tomas si Adrian Piper.

Ovidiu Cernauteanu s-a nascut in Botosani, si de multi ani locuieste in Norvegia. Anul trecut, Ovi a ajuns in finala Eurovision din Norvegia, insa nu a avut sansa de a reprezenta tara sa adoptiva.

Deoarece anul trecut, în Rusia, piesa "The balkan girls", interpretată de Elena Gheorghe, nu s-a clasat în primele zece (locul 19), ţara noastră va trebui să treacă şi de preselecţia organizată pe 27 mai pentru a putea participa la marea finală.

În finala din 29 mai vor merge primii zece clasaţi în cele două semifinale (25 şi 27 mai), alături de ţara câştigătoare anul trecut, Norvegia, şi de cele patru state mari plătitoare, calificate direct în finală, în fiecare an: Marea Britanie, Germania, Franţa şi Spania.

Ediţia de anul acesta a concursului Eurovision se va desfăşura în Norvegia, după ce Alexander Rybak a câştigat competiţia din 2009 cu piesa "Fairytale".



 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
52

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
21

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
41

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...