Botosaneanul Constantin Simirad, candidat la presedintia Romaniei!

Botosaneanul Constantin Simirad, candidat la presedintia Romaniei!

 CONSTANTIN SIMIRAD  

Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean Iasi, ar putea candida pentru prima functie in stat, cea de presedinte al Romaniei. Simirad ar putea candida avand sustinerea Partidului Conservator, partid care a facut echipa la ultimele alegeri cu PSD.

Sambata, liderii PC Dan Voiculescu si Daniel Constantin au venit intr-o vizita fulger la Iasi pentru a se intalni cu Simirad si pentru a-i propune sa candideze peste patru ani la alegeri. Conservatorii au explicat de ce au ales sa-i propuna actualului presedinte al CJ Iasi sa candideze la sefia statului.

"Domnul Constantin Simirad s-a simtit onorat de aceasta propunere, mai ales ca ea vine din partea unui vechi prieten. Cred ca în acest moment doar domnul Simirad stie raspunsul la aceasta propunere. Sper însa, din tot sufletul, ca domnia sa se va alatura, chiar daca nu din postura de candidat, macar ca si sustinator al noii constructii politice care va da viitorul presedinte al României", a spus Vasile Salaru, presedintele filialei iesene a Partidului Conservator, citat de Buna Ziua Iasi.

In schimb, presedintele Consiliului Judetean sustine ca nu s-a pus inca problema vreunei candidaturi la functia de sef al statului.

"Eu nu ma gandesc la asa ceva acum. Optiunea mea vizeaza un viitor apropiat si in nici un caz ceva indepartat. Sa treaca mai intai alegerile locale si pe urma vedem. Am discutat cu domnul Voiculescu probleme de disolutie a puterii statale, precum si pierderea autoritatii statului. Sunt probleme care macina Romania, acesta fiind si motivul principal al discutiei", a precizat Constantin Simirad, conform cotidianului iesean.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, s-a nascut pe 13 mai 1941, in satul Coțușca, județul Botoșani. A fost membru al Partidul Social Democrat, in prezent presedintele Partidului Conservator Iasi. Este președinte al Consiliului Județean Iași. Între anii 1992-2003 a îndeplinit funcția de primar al municipiului Iași, fiind numit apoi ca ambasador în Cuba de către președintele României.



 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
5

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
61

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
25

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...