Botosaneanca trimisa in judecata pentru evaziune fiscala si spalare de bani!

Botosaneanca trimisa in judecata pentru evaziune fiscala si spalare de bani!
Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani au dispus, joi, trimiterea in judecata a Dorinei Dumitras, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala si spalare de bani.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 02 decembrie 2009 – 14 decembrie 2010, învinuita DUMITRAŞ DORINA în calitate de administrator la SC CRISANDI SRL Botoşani s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului general consolidat al statului, în sumă totală de 514.918 lei, prin neînregistrarea veniturilor realizate din tranzacţii comerciale în valoare de 1.733.952,44 lei (aferente unui număr de 71 facturi fiscale), derulate cu SC VICTOR CONSTRUCT SRL Botoşani.

Din cercetările efectuate şi din materialul transmis de Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor cu adresa nr. C/XI/2485/09.09.2011, a rezultat că SC CRISANDI SRL Botoşani, a efectuat tranzacţii în numerar mai mari decât limita de raportare conform legii la acest Oficiu, iar învinuita DUMITRAŞ DORINA în calitate de reprezentat al SC CRISANDI SRL a ridicat în perioada 16 – 28.12.2010, în numerar din conturile SC CRISANDI SRL Botoşani, suma de 104.060,44 lei, fără nici o justificare legală, sumă ce fusese încasată de la SC VICTOR CONSTRUCT SRL Botoşani, în cadrul derulării tranzacţiilor comerciale menţionate mai sus.

În acest mod, învinuita DUMITRAŞ DORINA a disimulat adevărata provenienţă a sumelor încasate în conturile bancare ale societăţii pe care o administra, precum şi reala destinaţie a sumelor retrase în numerar din conturile respective.

Prejudiciul cauzat prin faptele comise este în sumă de 514.918 lei, din care suma de 232.304 lei reprezintă impozit pe profit şi suma de 282.614 lei reprezintă TVA de plată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 22:03
368

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

astăzi, 21:22
41

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
55

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...