Botosaneanca Svetlana Carstean, favorita la Premiile Romaniei Literare!

Botosaneanca Svetlana Carstean, favorita la Premiile Romaniei Literare!

SVETLANA CARSTEAN

Sase carti de debut, de la roman si volum de poezie pana la critica literara, au fost nominalizate la Premiile Romaniei Literare, care vor fi decernate miercuri, 20 mai, la Clubul Prometheus din Bucuresti.

Printre cartile selectate de juriu se regaseste si volumul "Floarea de menghina", al botosanencei SvetlanA Carstean, volum incununat deja cu Premiul National de Poezie Mihai Eminescu, Opera Prima, pe 15 ianuarie 2009, la Botosani.

"Printr-un straniu proces de neotenie literara, Svetlana Carstean si-a intarziat cu zece ani debutul, doar ca sa se arate azi intr-o haina mai originala si mai stralucitoare", descrie scriitorul Mircea Cartarescu cartea de debut a Svetlanei Carstean.

Membru cofondator al cenaclului Central de la Facultatea de Litere din Bucuresti, Svetlana Carstean a publicat pentru prima data poemul "Floarea de menghina" in 1995, in volumul de debut colectiv "Tablou de familie".

Juriul este prezidat de Nicolae Manolescu si format din redactori ai Romaniei literare. Premiile, in valoare de 1.000 de lei fiecare, sunt acordate de Romania literara, cu sprijinul Fundatiei Anonimul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
350

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
228

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
58

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...