Botosaneanca Liliana Minca, chemata in instanta de Loteria Romana pentru 30.000 de euro

Botosaneanca Liliana Minca, chemata in instanta de Loteria Romana pentru 30.000 de euro

 LILIANA MINCA  

Loteria Romana cere Tribunalului Bucuresti sa o oblige pe Liliana Minca, fosta directoare, sa plateasca despagubiri in valoare de 117.000 de lei (aproximativ 30.000 de euro).

Noua conducere a Loteriei o acuza pe Liliana Minca ca, in octombrie 2008, si-a depasit mandatul de conducere si a semnat un contract inutil pentru realizarea unui studiu de piata, informeaza Adevarul.

Potrivit Curtii de Conturi, care a verificat activitatea achizitiilor facute de Loteria Romana in perioada in care a fost condusa de Liliana Minca, s-au constatat mai multe incalcari ale legislatiei.

Este vorba de semnarea unui contract din 21 octombrie 2008, incheiat cu SC Centrul pentru Studiul Opiniei si Pietei (CSOP).

Specialistii Curtii au spus ca vinovati de prejudiciul suferit de Loterie, in valoare de 117.242 de lei, ar fi Liliana Minca si alti trei directori executivi. Motivul: acest contract a fost semnat in pofida avizului negativ al Hotararii Consiliului de Administratie si al Hotararii Adunarii Generale a Actionarilor.

Obiectul acestui contract era realizarea de catre CSOP a unui studiu de piata cu tema "Locul pe care jocurile Pariloto si Videoloterie il ocupa pe piata de profil din Romania".

In replica, Liliana Minca a declarat pentru Adevarul ca a respectat procedura in toate achizitiile facute. "Nu stiam ca Loteria m-a chemat in judecata, eu nu am primit citatie", a mai spus Minca.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amber Studio NU va închide biroul din Botoşani!

astăzi, 08:30
20

Amber Studio nu va închide biroul din Botoşani ca urmare a renunţării la ajutorul de stat de 2,8 mil. euro, au anunțat reprezentanţii companiei."Renunţarea la ajutorul de stat nu ...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (301)

astăzi, 08:10
16

Cam pe la începutul anului 2023 primesc trei epigrame semnate Axente Iuga. Nu am ezitat să le fac un loc în rubrica pe care o susţin în StiriBT.  Zilele trecute mi-a trimis un...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Mc. Ioan Valahul; Sf. Ier. Epifanie, Arhiepiscopul Ciprului, şi Gherman, Patriarhul Constantinopolului

astăzi, 08:00
18

Sfântul Ioan Valahul s-a născut pe la anul 1644, pe vremea binecredinciosului domn Matei Basarab (1632-1654), şi era din Ţara Românească. A fost luat rob de turci în anul 1659, p...