Botoșăneanca Cornelia Dumitrescu și ciorba ei celebră au ajuns și pe Netflix

Producătorul și regizorul Charlie Ottley a spus că este un privilegiu că se află aproape de cea care a inventat această ciorbă apreciată peste tot în lume.  

Botoșăneanca Cornelia Dumitrescu și ciorba ei celebră au ajuns și pe Netflix

   Foto: suceavalive.ro

Serialul documentar „Flavours of Romania” poate fi vizionat pe Netflix. Recent, pe pagina de socializare a emisiunii a apărut o secvență din documentar în care este prezentată renumita Ciorbă Rădăuțeană, inventată de Cornelia Dumitrescu, originară din Botoșani.

Producătorul și regizorul Charlie Ottley a spus că este un privilegiu că se află aproape de cea care a inventat această ciorbă apreciată peste tot în lume. De asemenea, el a scos în evidență faptul că Ciorba Rădăuțeană se află pe locul 7 în topul celor mai bune supe din lume.

 

Seria include câte un episod pentru fiecare regiune istorică a României și promovează tradiții, obiceiuri, elemente naturale și culturale, precum și gastronomie.

În cei 10 ani de când a descoperit România, Charlie Ottley a realizat trei serii importante de documentare difuzate pe tot globul: „Wild Carpathia”, „Flavours of România” și „România, redescoperă-te”, scrie suceavalive.ro.

Cornelia Dumitrescu, astăzi în vârstă de 77 de ani, s-a născut în Mihăileni, județul Botoșani.

”M-am născut în comuna Mihăileni, judeţul Botoşani, la doi kilometri de graniţa cu Ucraina. Părinţii mei erau ţărani, agricultori, însă mama era vestită în sat, fiind chemată la nunţi şi botezuri pentru că era pricepută în a ajuta şi organiza gospodinele care pregăteau mâncarea. Ea a insistat să fac şcoala profesională de bucătari de la Rădăuţi. La 19 ani am început activitatea ca ajutor şi apoi bucătar, chiar bucătar-şef, în cadrul Oficiului Național de Turism, la restaurantul Nordic, cel mai mare restaurant din Rădăuţi, la acea vreme. Maestru în arta culinară am ajuns parcurgând traseul de formare profesională, am lucrat o perioadă scurtă în Germania democrată şi în Grecia, în stagii de schimb de experiență, iar cursurile şi examenul pentru maestru bucătar şi bucătar-şef au fost la Posada şi Bucureşti. Restaurantul Național reprezintă aproximativ jumătate din fostul spațiu al celui dinainte, Nordic, pe care l-am condus un timp, înainte și după 1989, împreună cu o colegă. Din 1999 am pornit singură cu această afacere de familie, susținută de soț și de copii”, mărturisea Cornelia Dumitrescu pentru presa suceveană.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Povești la gura sobei”: Magia iernii pentru cei mici, la o filială a Bibliotecii din Botoșani!

astăzi, 19:00

Vineri, 12 decembrie 2025, ora 13:00, Filiala nr.  2 Grivița a Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu” Botoșani  organizează activitatea „Povești la gura sobei”, u...

Gramatica revine la liceu după 16 ani. Programa, contestată de unii profesori. „E încărcată peste măsură! Asta vrem să știe elevii de 14-15 ani?!”

astăzi, 18:20

Noua programa de limba română pentru liceu, aflată în dezbatere publică, aduce o schimbare majoră: reintroducerea gramaticii ca element obligatoriu în clasele a IX-a și a X-a. P...

Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă reunește, la Botoșani, formații din toate județele Moldovei!

astăzi, 17:19

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, vă invită duminic...