Botoșăneanca Cornelia Dumitrescu și ciorba ei celebră au ajuns și pe Netflix

Producătorul și regizorul Charlie Ottley a spus că este un privilegiu că se află aproape de cea care a inventat această ciorbă apreciată peste tot în lume.  

Botoșăneanca Cornelia Dumitrescu și ciorba ei celebră au ajuns și pe Netflix

   Foto: suceavalive.ro

Serialul documentar „Flavours of Romania” poate fi vizionat pe Netflix. Recent, pe pagina de socializare a emisiunii a apărut o secvență din documentar în care este prezentată renumita Ciorbă Rădăuțeană, inventată de Cornelia Dumitrescu, originară din Botoșani.

Producătorul și regizorul Charlie Ottley a spus că este un privilegiu că se află aproape de cea care a inventat această ciorbă apreciată peste tot în lume. De asemenea, el a scos în evidență faptul că Ciorba Rădăuțeană se află pe locul 7 în topul celor mai bune supe din lume.

 

Seria include câte un episod pentru fiecare regiune istorică a României și promovează tradiții, obiceiuri, elemente naturale și culturale, precum și gastronomie.

În cei 10 ani de când a descoperit România, Charlie Ottley a realizat trei serii importante de documentare difuzate pe tot globul: „Wild Carpathia”, „Flavours of România” și „România, redescoperă-te”, scrie suceavalive.ro.

Cornelia Dumitrescu, astăzi în vârstă de 77 de ani, s-a născut în Mihăileni, județul Botoșani.

”M-am născut în comuna Mihăileni, judeţul Botoşani, la doi kilometri de graniţa cu Ucraina. Părinţii mei erau ţărani, agricultori, însă mama era vestită în sat, fiind chemată la nunţi şi botezuri pentru că era pricepută în a ajuta şi organiza gospodinele care pregăteau mâncarea. Ea a insistat să fac şcoala profesională de bucătari de la Rădăuţi. La 19 ani am început activitatea ca ajutor şi apoi bucătar, chiar bucătar-şef, în cadrul Oficiului Național de Turism, la restaurantul Nordic, cel mai mare restaurant din Rădăuţi, la acea vreme. Maestru în arta culinară am ajuns parcurgând traseul de formare profesională, am lucrat o perioadă scurtă în Germania democrată şi în Grecia, în stagii de schimb de experiență, iar cursurile şi examenul pentru maestru bucătar şi bucătar-şef au fost la Posada şi Bucureşti. Restaurantul Național reprezintă aproximativ jumătate din fostul spațiu al celui dinainte, Nordic, pe care l-am condus un timp, înainte și după 1989, împreună cu o colegă. Din 1999 am pornit singură cu această afacere de familie, susținută de soț și de copii”, mărturisea Cornelia Dumitrescu pentru presa suceveană.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime a anunțat care e situația actuală a lui Narcis Ilaș: „Așa sunt marii fotbaliști!”

astăzi, 19:20

Valeriu Iftime, patronul liderului FC Botoșani, a anunțat care e situația actuală a lui Narcis Ilaș, fundașul de 18 ani accidentat grav luni, în victoria cu Harmannstadt, scor 2-0. Ifti...

Un botoșănean de 38 de ani a murit departe de casă. Familia cere ajutor pentru repatriere! (Foto)

astăzi, 18:30

La doar 38 de ani, botoșăneanul Andrei Raul (foto) s-a stins din viață departe de locurile sale natale și de România. Potrivit surorii acestuia, cauza morții se află sub investigație, &i...

Cu cât se majorează tichetele de masă. Ministrul Muncii: "O veste bună"

astăzi, 17:50

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Florin Jianu, a declarat, miercuri, că poziţia este de menţinere a salariului minim la niv...