Botoşănean mort într-un incendiu în Germania! FOTO, VIDEO
INCENDIU!

Botoşănean mort într-un incendiu în Germania! FOTO, VIDEO
Patru români, din care un botoşănean, şi-au pierdut viaţa în noaptea de luni spre marţi într-un incendiu într-un imobil de lângă oraşul german Pforzheim, în regiunea Baden-Württemberg, după cum anunţă ziarulromanesc.de.

Cel puţin unul dintre ei era botoşănean, fiind vorba de un tânăr în vârstă de 30 de ani, aflat în Germania la muncă. Informaţii neconfirmate încă oficial arată însă că ar fi vorba şi de un al doilea botoşănean, despre care nu sunt încă date.

Alte patru persoane au fost rănite, dintre care două în mod grav. Potrivit poliţiei, victimele sunt cetăţeni români. Pentru presa germană, poliţiştii şi procurorii au declarat că  ar fi vorba de manevrarea necorespunzătoare a unui cazan de gaz, ce a provocat explozia. Victimele sunt patru români cu vârste între 28- 40 de ani care lucrează în industria transporturilor. Trei dintre ei locuiau în casă, de-a patra victima aflându-se doar temporar acolo.

"Nu există nicio dovadă a unui atac xenofob", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Pforzheim, potrivit Süddeutsche Zeitung. Cei patru care au murit se aflau la mansardă, când a luat foc acoperişul.


"La scurt timp după miezul nopții am avut mai multe apeluri de urgență. Acoperișul era în flăcări", a spus purtătorul de cuvânt.
Una dintre persoanele grav rănite a sărit probabil de la unul dintre etajele superioare ale casei, pentru a se salva.

Casa, în care locuiau 17 persoane din mai multe familii, este situată într-o zonă rezidențială. "Este folosită în principal de către cetățeni străini", a mai declarat purtătorul de cuvânt. În imobil nu era cazat niciun solicitant de azil. Criminaliştii au deschis o anchetă şi nicio pistă nu este exclusă.
Casa este situată într-o zonă rezidențială a Dillweißenstein, la câţiva kilometri de orașul Pforzheim. Toate apartamentele erau închiriate.

VIDEO:

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
557

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
62

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
70

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...