Botoşănean judecat pentru "omor prin cruzimi"!

Botoşănean judecat pentru "omor prin cruzimi"!

   Monitorul de Vrancea

  Autorul crimei de la Ferma nr. 1 din Panciu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Marinel Strună, în vârstă de 41 de ani, va fi judecat pentru săvârșirea infracțiunii de omor prin cruzimi.

  În rechizitoriul procurorilor se arată că fapta a fost comisă în noaptea de 23 spre 24 martie. În timp ce se afla în incinta fermei împreună cu Virgiliu Popovici, care lucra ca paznic, Strună s-a luat la ceartă cu acesta, după care a început să îl lovească cu un topor. I-a dat în cap și peste corp și aproape că nu a rămas nicio zonă în care paznicul să nu fi fost lovit. Avea și o mână secționată.

Autorul a fugit de la locul faptei, plecând la Botoșani, în localitatea de domiciliu. A fost găsit în scurt timp, fiind adus înapoi în Vrancea. După audieri și reconstituire, Strună a fost arestat preventiv. El a recunoscut comiterea faptei. După ce a fost adus de la Botoșani și a dat o scurtă declarație la sediul parchetului, Marinel Strună a fost dus la locul faptei pentru reconstituire. El le-a arătat anchetatorilor exact ce a făcut în ziua în care a comis oribila crimă.

Le-a arătat de unde a venit, cum a intrat în curtea în care este situată clădirea în care a fost comisă crima, apoi în încăperea în care locuia Virgiliu Popovici.

Am venit duminică, pe la ora 14.00. El nu era acasă, le-a spus Strună anchetatorilor, înainte de a intra în încăpere. Apoi, a povestit că a apărut amicul său, respectiv victima, și ar fi consumat împreună cinci litri de vin.

Strună a intrat cu anchetatorii în încăperea în care a fost comisă crima și le-a arătat locul exact în care se afla victima, locul în care se afla el, cum a început cearta dintre ei, dar și cum și-a lovit prietenul.

A recunoscut că i-a dat cu toporul în cap, peste o mână și peste un picior, dar a avut o explicație pentru fapta sa. El a susţinut că, inițial, victima ar fi sărit la el cu toporul și l-ar fi lovit în zona nasului, iar el a ripostat. A mai precizat că rana provocată de victimă a sângerat, pătându-i pantalonii.

Strună a mai spus atunci că în momentul în care el a plecat, victima nu era decedată și chiar ar fi întrebat-o dacă vrea să sune după ajutor. Pentru a se convinge că nu minte în ceea ce privește lovitura primită de la victimă, anchetatorii i-au cerut bărbatului să-i ducă în locul în care și-a aruncat pantalonii, pentru a se stabili dacă aceştia sunt pătaţi cu sângele său sau al victimei.

Din anchetă a rezultat că Strună a plecat din Vrancea în ziua în care a fost descoperit cadavrul lui Virgiliu Popovici. Arma crimei, un topor, a fost găsită la fața locului, cu urme de sânge, fiind trimisă la expertiză, împreună cu alte probe ridicate de la locul crimei.

Zilierii cu care au discutat anchetatorii şi care îl cunoșteau pe Marinel, au susţinut că acesta este extrem de violent. Una dintre persoanele audiate le-a povestit anchetatorilor că, în timp ce dormea, a fost bătută de Marinel. Omul a spus că a stat o săptămână cu prosopul ud pe cap, în urma bătăii primite.

O altă persoană le-a povestit anchetatorilor că l-ar fi avertizat pe Virgiliu Popovici să nu-l mai găzduiască pe Marinel, pentru că o să-l omoare, dar victima nu a ținut cont de sfaturile primite. Agresorul ar mai fi avut conflicte și cu alte persoane, toată lumea spunând despre el că este o persoană violentă. Marinel a mai fost condamnat anterior. El ieșise de la răcoare în luna ianuarie a acestui an, după ce a fost condamnat pentru furt calificat, fiind extrădat din Spania.

Sursa: Monitorul de Vrancea

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un colegiu de renume și o școală rurală din Botoșani, decorate de Klaus Iohannis de Ziua Educaţiei!

astăzi, 13:05

”Onorăm rolul esenţial al tuturor celor care sunt parte a procesului de învăţământ în ghidarea tinerilor noştri pe calea cunoaşterii şi a asumării valorilor pe care se...

Carmen, o mamă văduvă din Botoșani, are nevoie urgent de ajutor după operație! (Foto)

astăzi, 12:41

”O poate aduce cineva cu mașina de la spitalul din Iași sau o poate ajuta cineva cu bani pentru a căuta o mașină care să o aducă acasă?”, este mesajul transmis public de către pre...

Diplomă de Vrednicie pentru botoșăneanul care salvează inimi: ”Este o onoare care ne amintește de misiunea noastră profundă” (Foto)

astăzi, 10:48

Vlad Plăcintă a primit, din partea Înalt Prea Sfinției Sale Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, Diploma de Vrednicie pentru întreaga activitate desfășurată în cadrul ...