Botoșănean cu leptospiroză, transferat la Iași!

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din localitatea Costești, comuna Răchiți, a fost transferat, duminică, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași după ce a fost diagnosticat cu leptospiroză.

Bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean, după ce a început să se simtă rău.

El a povestit că în urmă cu câteva zile a făcut curățenie într-un autobuz care nu mai era funcțional, unde erau și șobolani. Bărbatul avea o rană mai veche la o mână, care însă s-a infectat după ce a făcut curățenie în respectivul autobuz, și în acest mod s-a transmis și boala infecțioasă.

Leptospiroza este o boală infecțioasă acută care se manifestă prin febră, intoxicație, cefalee, dureri musculare, mai ales la gambe, afectarea rinichilor, a ficatului, sistemului nervos și cardiovascular. Sursa de infecție o constituie șobolanii și alte rozătoare, vitele, porcii. Microbul pătrunde în organism prin piele, prin mucoasele nazale sau oculare.

Ajunși în organism, microbii pătrund în sânge unde se îmulțesc și apoi trec în diverse organe - rinichi, ficat, inimă, etc.

În vara acestui an, un bărbat din zona Dorohoi, de 44 de ani, a juns la un spital de Iași, fiind suspect că are leptospiroză.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru botoșăneni au ajuns la spital, după ce au încercat să aprindă focul cu benzină!

astăzi, 13:04

Patru bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 99 de ani, au ajuns la spital după ce au încercat să aprindă focul cu benzină, iarna trecută. În urma acestor înt...

Divertisment la volan, încheiat cu sancțiune contravențională! (Foto)

astăzi, 12:01

În ziua de duminică, în jurul orei 16⁰⁰, un autoturism marca BMW a fost surprins pe camerele video instalate în zona parcării Luceafărul, în timp ce conducătorul auto a...

Percheziții domiciliare și sancțiuni de peste 90.000 lei, acțiuni ale polițiștilor botoșăneni!

astăzi, 11:29

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, intervenind la peste 50 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112....