Botoșănean cercetat pentru tentativă la omor, implicat într-o acțiune de trafic de influență!

Botoșănean cercetat pentru tentativă la omor, implicat într-o acțiune de trafic de influență!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 martie 2024, a doi inculpați, pentru comiterea unor infracțiuni de trafic de influență și cumpărare de influență, forma participației penale fiind autoratul și complicitatea.

În perioada 09 – 28.02.2024, unul dintre inculpați, beneficiind de ajutorul celuilalt, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză), cercetată pentru săvârşirea infracțiunii de tentativă la omor, sume de bani cuprinse între 7.000 – 30.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor judecători din cadrul Curţii de Apel Bucureşti și că-i va determina pe aceștia să dispună față de martor o pedeapsă neprivativă de libertate (condamnare cu suspendare).

După mai multe “negocieri”, s-ar fi stabilit ca martorul să-i dea inculpatului sumele de 7.000 euro pentru sine și 20.000 euro pentru alții, din care acesta ar fi și primit 1.000 euro de la rudă a martorului, restul banilor urmând a fi remiși la o dată ulterioară.

În contextul menționat mai sus, la data de 09.03.2024, inculpatul ar fi primit de la aceeași rudă a martorului suma totală de 26.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Anterior, în cauză a mai fost reținută o persoană, avocat în cadrul Baroului Ialomița, care, pe 11.02.2023, ar fi fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupție când ar fi primit de la aceeași rudă a martorului suma totală de 17.000 euro (7.000 euro pentru sine și 10.000 euro pentru alții). De această dată, banii respectivi ar fi fost remiși avocatului pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti și că-i va determina pe aceștia să dispună cercetarea martorului în stare de libertate.

Referitor la această persoană, judecătorii din cadrul Curții de Apel București au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, formulată de procurorii anticorupție.

Celor doi inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.La data de 10 martie 2024, inculpații urmează să fie prezentați Curții de Apel București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
333

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
355

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
214

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...