Botoşănean arestat pentru contrabandă cu ţigări

Botoşănean arestat pentru contrabandă cu ţigări
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat la domiciliul unui cetăţean român circa 7505 pachete de ţigări timbrate R. Moldova, în valoare totală de 65.000 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost reţinută în vederea confiscării, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi evaziune fiscală.

Judecătoria Săveni a emis pe numele bărbatului mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

În cursul zilei de ieri, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră botoşăneni au executat o acţiune pe linia combaterii traficului cu produse accizabile, procedând şi la efectuarea unei percheziţii domiciliare în localitatea Ştefăneşti, unde locuia Daniel T., de 22 de ani, persoană cunoscută cu preocupări în traficul de ţigări.

În imobilul percheziţionat, poliţiştii de frontieră au descoperit 150100 de ţigarete, marca Plugarul, de provenienţă R. Moldova, prejudiciul evaluat fiind de aproximativ 65.000 lei. Din cercetări a rezultat că Daniel T. colecta şi depozita ţigări produse în R. Moldova, ulterior trecând la comercializarea lor în pieţele judeţului Botoşani. Ţigările au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, alături de alte obiecte şi bunuri necesare cercetării.

Pe numele lui Daniel T. s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală. Cel în cauză a fost prezentat Parchetului şi respectiv Judecătoriei Săveni cu propunere de arestare preventivă, iar pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile, a precizat inspector de politie MInosora Racnea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu: „Pentru cinstirea veteranilor de război, continuăm și în acest an Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine” (Foto)

astăzi, 17:20
20

Concursul este destinat elevilor botoșăneni și urmărește valorificarea și transmiterea experiențelor veteranilor de război botoșăneni și ale familiilor acestora în conștiința elevil...

Programul casieriilor Nova Apaserv în vacanța de Paște!

astăzi, 15:52
34

În perioada 1 – 7 mai casieriile societății Nova Apaserv vor avea un program diferit. Astfel, de 1 Mai doar unele casierii vor fi deschise publicului.Este vorba despre cea de pe Bule...

(P) Ghid complet pentru achiziționarea unui nou aragaz

astăzi, 15:40
58

Cu ce îți petreci cel mai mult timp în bucătărie? Cu gătitul, desigur! Asta înseamnă că ai nevoie de cele mai bune aparate care să-ți ușureze munca și să facă din rețete...